Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ» Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ «ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ» ΑΝ ΑΥΤΆ   ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΟΣ
Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για μια GtoG (government to government) συμφωνία με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρξει συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με την Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Βικτώρια Νούλαντ. [huffpostGreece]
«Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος,
ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ

Αυτό θα οδηγούσε, εκτίμησε, και «θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα». Όσον αφορά στην απάντηση της κας Νούλαντ, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ήταν ότι «θα το εξετάσουν, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να δουν και αν τους ενδιαφέρει μία G to company agreement, δηλαδή συνεργασία με εταιρείες».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ανέφερε ότι παραμένει πάντα ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. «Την ώρα που παραβιάζονται διεθνείς κανόνες και την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρεμβαίνει και τις επιλύει, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το Κυπριακό ως το θέμα που ακριβώς είναι, θέμα εισβολής, κατοχής και παραβίασης των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Οι διαμορφούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, σημείωσε ο κ. Καμμένος, δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα στην περιοχή και οι ΗΠΑ παίζουν σημαντικό ρόλο για αυτή τη σταθερότητα. «Η Ελλάδα με την Κύπρο και λόγω των νέων πλέον κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με το Ισραήλ, μπορούν να διαμορφώσουν ένα μεγάλο τόξο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπίσουμε πλέον την απειλή που δέχεται το ΝΑΤΟ στο νότιο μέρος, που λέγεται ισλαμικός φονταμενταλισμός με την παρουσία του ISIS.Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο για να επιλυθεί χρειάζεται η ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα της Ελλάδος και της Κύπρου, η συνεργασία με το Ισραήλ και με τις χώρες οι οποίες δέχονται την επίθεση του εξτρεμισμού και αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση και νέων κανόνων πλέον στην ευρύτερη περιοχή. Η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση και θεωρώ ότι πλέον ανοίγονται νέες προοπτικές για την επίλυση του προβλήματος».

Όσον αφορά στη στήριξη των ΗΠΑ και του προέδρου Ομπάμα προς την Ελλάδα, είπε ότι «είναι ξεκάθαρη η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και προσωπικά του Προέδρου Ομπάμα και στη δήλωση για την 25η Μαρτίου, που είναι μια πολύ σημαντική δήλωση, δεν είναι μία τυπική δήλωση προέδρου των ΗΠΑ. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του προς την κ. Μέρκελ και προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και να μην υπάρχει αυτή η ασφυκτική πίεση προς τη χώρα θεωρώ ότι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να έχουμε οδηγηθεί πλέον σε μία πορεία προς τη λύση της πίεσης την οποία δέχεται η Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών κανόνων».

Σχετικά με την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, τη χαρακτήρισε άριστη: «ήδη υπογράψαμε μια πολύ μεγάλη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό για τα αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και θα προχωρήσει η συνεργασία και στην αναβάθμιση με την Lockheed Martin των αεροσκαφών F-16. Από την πλευρά των ΗΠΑ, στη συνάντηση που θα έχω την 21η Μαΐου, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια σε παροχή αμυντικού υλικού δωρεάν και σε συνεργασίες».

σχολιο: Φανταστείτε σε άλλες εποχές τι θα είχε προκαλέσει δήλωση Υπουργού Άμυνας για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου 70-30 με τις Η.Π.Α. Την επόμενη ακριβώς στιγμή θα έβγαιναν τύποι σαν τον Καμμένο και θα εξαπέλυαν μύδρους εναντίον αμερικανόδουλων πολιτικών που παίρνουν εντολές από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, τους οποίους έχει ενσωματώσει σε αφανή pay-rolls.

Τώρα όμως που το λέει ο Καμμένος, ίσως και για να εξιλεωθεί ενώπιον της αμερικανικής διπλωματίας για τις μπαρούφες περί τζιχανιστών, πάει ένα βήμα παραπέρα στο "χαϊδεμα" της υπερδύναμης, προσπαθώντας να καθυσηχάσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οπωσδήποτε ο Καμμένος θα μπορούσε άνετα να είναι υπουργός μιας αμερικανόδουλης κυβέρνησης Παπάγου ή πρωϊμου Καραμανλή, τότε που η ελληνική Δεξιά της δεκαετίας του '50 ήταν προτεκτοράτο του αμερικανικού παράγοντα και των διαφόρων Πιουριφόηδων.


Στην ουσία της είδησης τώρα, ανάθεμα κι αν ο Καμμένος εκφράζει την επίσημη θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ανάθεμα αν ο Κοτζιάς είναι εντάξει με το θέμα και προφανώς υπάρχει ο παράγοντας Τουρκία, που δεν περνά απαρατήρητη μια τέτοιου είδους συνεκμετάλλευση. Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο, λαϊκή κυριαρχία αλά κάρτ δεν γίνεται. Με όρους Καμμένου, δεν μπορεί με τη μια υπερδύναμη να συνεργάζεσαι και την άλλη να την καταγγέλλεις για δύναμη κατοχής. Γιατί είναι βαθιά υποκριτικό να διαχωρίζεις σε καλούς και κακούς προστάτες, γιατί έτσι δείχνεις ξεκάθαρα ότι υπηρετείς περισσότερο τα συμφέροντα ξένων παραγόντων και όχι του ελληνικού λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια: