Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αλλο ένα επεισόδιο στη βιομηχανία αγωγών που αποσκοπούν στη τρομοκράτηση της ελευθερίας της έκφρασης. 
Μετά τον κ. Κουρή, ο κ.Καμμένος άσκησε αγωγή  για άρθρο  που δημοσιεύτηκε στο Προταγκον...
Ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ για άρθρο  που δημοσιεύτηκε στο Προταγκον και κάνει το λάθος να ζητά και 1 εκατομμύριο από τον Σταύρο Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη του σάιτ, αγνοώντας προφανώς ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του και δεν έχει καμία σχέση πια με το πρόταγκον, παραπονούμενος για προσβολή της προσωπικότητάς του. Προσβολή για αξιολογικές κρίσεις που διατύπωσα, ασφαλώς πολύ πιο ήπιες από αυτές που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και μόνο από το εξοντωτικό ποσό που ζητεί ως αποζημίωση δείχνει ότι η αγωγή χρησιμοποιείται για να φιμώσει την κριτική και τον δημόσιο διάλογο.

Στο κείμενο στο οποίο αναφέρεται ο κ.Καμμένος [εδώ], όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, υποστηρίζονται πολιτικές απόψεις, χρησιμοποιούνται πολιτικοί χαρακτηρισμοί για την πρόσφατη και παλαιότερη πολιτεία του,
αναφέρονται δε σε γνωστά σε όλους μας περιστατικά που χαρακτηρίζουν τη θητεία του, όπως έχει αυτονόητη υποχρέωση κάθε δημοσιογράφος να κάνει απέναντι στα δημόσια πρόσωπα. Αλήθεια, δεν εχει βήμα στο δημόσιο λόγο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο υπουργός; Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι δεν θα ακουγόταν ο αντίλογός του και διάλεξε να απαντήσει με αγωγή;

Ασφαλώς όχι. Επιλογή του είναι ο εκφοβισμός και ο παραδειγματισμός των υπολοίπων, αλλά πλανάται ο κ.Καμμένος. Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε τη δημοσιογραφική μας ταυτότητα, επειδή γινόμαστε ενοχλητικοί σε κείνον ή σε άλλους. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ελεύθερο διάλογο και καθήκον των δημοσιογράφων είναι ο έλεγχος των δημοσίων προσώπων.

ΣΧΟΛΙΟ: Έχουμε μπλέξει με δικομανείς αρρωστημένες πολιτικές φιγούρες που ψάχνουν να αποσυμφορήσουν τον παθογόνο θυμό τους με μηνύσεις, εξεταστικές, αποζημιώσεις ή έρευνες εταιρειών και έχουν εγκλωβίσει έναν κόσμο ξωπίσω τους που ψάχνει να βρει κάπου να ξεσπάσει. Πρόκειται πλέον για πολιτική αλητεία με σκοπό τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης μέσω μηνύσεων και απειλητικών συμπεριφορών. Πέραν της αυτονόητης απόλυτης στήριξής μας στον εξαιρετικό Ανδρέα Πετρουλάκη, επισημαίνουμε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό για τη δημοκρατία και καλούμε τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Όχι άμοιροι ευθυνών και οι «συνεργάτες»


Δεν υπάρχουν σχόλια: