Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Οι φωτογραφίες πιο κάτω είναι απο το Bunchenwald απο τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Μετά τις πόλεις κοντέινερ οπου η Γερμανία στοιβάζει τους μετανάστες που ζητούν άσυλο,  τώρα οι αρχές της χώρας που αντιμετωπίζουν τρομερό πρόβλημα με το πρωτοφανές κύμα προσφύγων ανοίγουν ξανά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, για να στεγάσουν τους κατατρεγμένους που σπεύδουν μαζικά στη χώρα,Aπό τον Gustave Rey

Εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης και χρηματοδότησης για τους πρόσφυγες τόσο απο την ΕΕ όσο και απο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης Schwerte στα βορειοανατολικά της χώρας ανοίγει ξανά τους στρατώνες των SS στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Bunchenwald για να στεγάσει αρχικά 21 πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα θα τους φιλοξενήσει στους χώρους που είχαν παραχωρηθεί στους φύλακες ναζί σε στρατόπεδο εργασίας και αποτελούσε μέρος των κτιριακών συγκροτημάτων του Bunchenwald. 
Σ αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά την διάρκεια του Β’παγκοσμίου πολέμου έχασαν την ζωή τους περισσότεροι απο  56.000 άνθρωποι. Απο το στρατόπεδο εργασίας πέρασαν  700.000 φυλακισμένοι απο την Πολωνία και την Σοβιετική Ενωση και πριν οδηγηθούν στο θάνατο επισκεύαζαν μηχανές τρένων.
Παρόλο που οι κοιτώνες των φυλακισμένων  καταστράφηκαν αμέσως μετά την λήξη του δεύτερου πολέμου,  τα διοικητικά κτίρια των ναζί διατηρήθηκαν και αναμένεται να ανοίξουν ξανά για τους μετανάστες.
Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην Γερμανία. « Ξυπνά  άσχημες μνήμες και καταστροφικές εικόνες»   υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό Mitteldeutschen Rundfunk,  η Birgit Naujoks, διευθύντρια του συμβουλίου προσφύγων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας . 
Για τον δήμαρχο της πόλης όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς στο παρελθόν τα κτίρια είχαν χρησιμοποιηθεί ώς χώροι για καλλιτέχνες, είχε στεγασθεί ενα νηπιαγωγείο ενώ πριν απο 20 χρόνια είχε φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες.
Οι αρχές της Γερμανίας, οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Slate, φαίνεται να τα έχουν χάσει απο την κοσμοσυρροή προσφύγων και μεταναστών. Η χώρα τους αποτελεί πρώτο προορισμό ασύλου στις προτιμήσεις όσων εγκαταλείπουν  την Αφρική και τις εμπόλεμες ζώνες και σπεύδουν στην Ευρώπη.
Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου αυξήθηκε κατά 60% το 2014 σε σχέση με το 2013 και αναμένεται το ποσοστό αυτό να εκτοξευθεί τα ύψη το 2015.
Στη Βαυαρία πρόσφυγες φιλοξενούνται στους χώρους VIP των Ολυμπιακών αγώνων που έγιναν στο Μόναχο το 1972. Σε άλλες γερμανικές πόλεις φιλοξενούνται σε γκαράζ, γήπεδα, σχολεία, στρατόπεδα ακόμα και σε πρόχειρα στημένους καταυλισμούς.
Πρόβληματα με το μαζικό κύμα προσφύγων αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες.
Στην Ελβετία 20 στρατιωτικά αντιπυρηνικά καταφύγια άνοιξαν για να στεγάσουν αιτούντες ασύλου.
Οι συνθήκες υπόγειας διαβίωσης είναι τρομερές. Χωρίς παράθυρα και φυσικό φως, πολίτες της Ερυθραίας που συχνά έχουν υποστεί βασανιστήρια είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον εκκωφαντικό θόρυβο του εξαερισμού. Αναπνέουν με δυσκολία ενώ απο τον τεχνητό φωτισμό που ανάβει και την νύχτα αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: