Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΗΛΙΘΙΩΝ

Άρθρο φωτιά του Στούπα στο capital.gr
Ούτε ο Πατακός που γυρνούσε την Ελλάδα για να φωτογραφίζεται με ένα μυστρί, δεν έκανε τέτοια καραγκιοζιλίκια. Μετά τις «σημαντικές» εικονικές και χωρίς αντίκρισμα συμφωνίες του κ. Λαφαζάνη με τις πετρελαϊκές εταιρείες της ρωσικής ολιγαρχίας-κλεπτοκρατίας, ήρθε η σειρά του εξαδέλφου του πρωθυπουργού κ. Γ. Τσίπρα να υπογράψει μια σημαντική συμφωνία για τη χώρα.
Ο πρωθυπουργικός εξάδελφος έχει διοριστεί «αξιοκρατικά» κάπου στο Υπουργείο των Εξωτερικών, με βασικό προσόν την ευφυΐα η οποία απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί κομματικό και οικογενειακό χαρακτηριστικό.
Η συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργικός εξάδελφος αφορά τη συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων με την ιδεολογικά ομογάλακτη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Αναλυτικά το σχετικό  ρεπορτάζ του ΑΠΕ αναφέρει τα εξής: «Υπεγράφη, χθες,
στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στο Καράκας, Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών.
Από ελληνικής πλευράς, το μνημόνιο υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας, ενώ από την πλευρά της Βενεζουέλας ο Υφυπουργός Υδρογονανθράκων, κ. Angel Gonzalez.
Η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου αποτελεί το επιστέγασμα της πενθήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Καράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουελανικής πλευράς, περιλαμβανομένων της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, κας Delsy Rodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων κ. Asdrubal Chavez.
Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες…»
Επί της ουσίας η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά ένα εύσχημο τρόπο να δικαιολογήσει ο εξάδελφος το κόστος του ταξιδιού αναψυχής στη Βενεζουέλα.
Η κυβέρνηση Τσάβεζ βοηθούσε παλιότερα το δικτατορικό καθεστώς της Κούβας στέλνοντας 4-5 φορτία πετρελαίου το χρόνο, το οποίο ούτε καν επαρκούσε για τις ανάγκες της αστυνομίας και του στρατού.

Η διαφορά είναι πως η Κούβα απέχει μόνο λίγα μίλια από τη Βενεζουέλα και το κόστος επέτρεπε αυτή τη χειρονομία αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: