Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ

Ας μιλήσουμε λίγο για τη Νέα Δημοκρατία και την πορεία της προς τις εκλογές με τον Β. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της. 
Ασφαλώς και θα θέλαμε να ξεχωρίσει, να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει τον Τσίπρα. Όχι για τίποτε άλλο παρά για να μπορούμε να τρίψουμε στη μούρη του Αλέξη την αλαζονεία του και βεβαίως να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί απ’ αυτή τη ρημάδα τη χώρα. 

Το ερώτημα είναι, παρά το διακαή πόθο να νικήσει η αντιπολίτευση: Μπορεί η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα όπως λέει ο Μεϊμαράκης σε Σαββατιάτικη εφημερίδα; Μπορεί να έχει το πάνω χέρι στην επόμενη ημέρα των εκλογών, έστω και με μια ψήφο διαφορά; Και τι θα ήταν αυτό που θα έπειθε τον ελληνικό λαό, κυρίως τους νοικοκυραίους που πλήττονται από την οικονομική λαίλαπα ή από τα κύματα μεταναστών για να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς σωτήρες και να επιστρέψουν στο γαλάζιο μαντρί;

Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά αφού φαίνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης,

και το επιτελείο του δείχνουν αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις. Λες και δεν φαντάζονταν ότι ο Τσίπρας θα σκεφτεί κομματικά και προσωπικά κι όχι εθνικά. Λειτουργούν σπασμωδικά, κάνουν επικοινωνιακές γκάφες και φέρονται ερασιτεχνικά αφήνοντας να κερδίσει το παιχνίδι ο Αλέξης χωρίς να παλέψει καθόλου ή ο Λαφαζάνης με τις γελοιότητες περί δραχμής.

Η πρώτη γκάφα έγινε με την οξεία επίθεση επιπέδου… ταβέρνας προς τον πρωθυπουργό. Λες και είμαστε με την παρέα μας, πίνουμε ουζάκια, κάνουμε κέφι και βρίζουμε τον απέναντι. Είναι χαζός, χάχας, τον βάρεσε ο ήλιος, ψευτράκος, Πινόκιο και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα καφενείου τα οποία μπορεί στην αρχή να προκαλούν γέλιο αλλά στη συνέχεια είναι απλά ανοησίες που ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί. Άλλο ο λαϊκισμός που υπόσχεται κάτι κι άλλο ο λαϊκισμός που είναι κενός περιεχομένου. Και οι δύο κατακριτέοι, μόνο που ο πρώτος φέρνει ψηφαλάκια ενώ ο δεύτερος μένει στις εντυπώσεις.

Το δεύτερο λάθος ήταν αυτό με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί δηλαδή έπρεπε να δώσει ρόλο η ΝΔ σε ένα άνθρωπο που είναι ένα βήμα πριν την… πολιτική παράνοια; Γιατί να δώσουμε αξία σε μια Πρόεδρο που μέχρι πρότινος ήταν αποδιοπομπαίος τράγος και ετοίμαζαν πρόταση μομφής εναντίον της; Ποιος κερδίζει όταν ο κόσμος βλέπει έναν Μεϊμαράκη με 40 χρόνια στην πολιτική να παρακαλά την Ζωή να κόψει μέρες από το σχέδιο του Τσίπρα; Αλλά που είναι αδύνατο να το κάνει αυτό από τη στιγμή που έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα; Για να κερδίσει χρόνο, λέει η λογική, αλλά αυτό δεν είναι σχεδιασμός νίκης για τις εκλογές αλλά παραδοχή ήττας. Σιγά μη ζητήσουμε από τη Ζωή να μπει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ όταν μέχρι πριν μερικές ημέρες την έβριζε και την ειρωνευόταν με τον πιο άθλιο τρόπο. Κι όμως, ο Μεϊμαράκης της έδωσε πάτημα να κάνει νέο σόου, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Κι αυτό με τη διερευνητική εντολή τι είναι; Πιστεύει πράγματι ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με την παρούσα βουλή ή μήπως είναι χαμένος χρόνος που απλά αποστερεί από τη ΝΔ την πραγματική στοχοπροσήλωση που πρέπει να έχει; Με λίγα λόγια δεν μπορεί η ΝΔ να λειτουργεί ως φοβισμένο κόμμα που ροκανίζει το χρόνο μπας και προετοιμαστεί για εκλογές, κάνει επιθέσεις καφενείου και επιτίθεται χωρίς συγκεκριμένο στόχο. Τι νομίζουν εκεί στη Συγγρού; Ότι ο κόσμος που είναι απογοητευμένος και οργισμένος θα τσιμπήσει με τα τσιτάτα και τις χαριτωμενιές του Βαγγέλη;

Τι έχει κάνει π.χ. η ΝΔ για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την οικονομία; Έχουν καθίσει κάτω να σκεφτούν μια σειρά από λύσεις ρεαλιστικές που θα έπειθαν τους πολίτες ότι είναι καλύτεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ; Με τι πάει ο Τσίπρας στις εκλογές; Λέγοντας ότι αυτός μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα το μνημόνιο που μόλις υπέγραψε. Η ΝΔ τι λέει επ’ αυτού; Ότι θα είναι καλύτερος διαχειριστής; Τι κάνουν δηλαδή; Διαγωνισμό για το ποιος θα βγει καλύτερος μνημονιακός; Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο νεότερος που πουλάει και μούρη στον κόσμο.

Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο της Συγγρού για την οικονομία; Άραγε ποιο είναι το σχέδιο για το μεταναστευτικό πέρα από αφορισμούς και επιθέσεις σε μια ανίκανη γηραιά κυρία ή σε έναν παλαβωμένο χοντρό κύριο; Έχουν να πουν κάτι στον ελληνικό λαό για το τι προτίθενται να κάνουν;

Ουσιαστικά το στοίχημα αυτής της ΝΔ είναι να δώσει ένα νέο «αφήγημα» στον κόσμο. Και να αναδείξει τις καταστροφικές συνέπειες του «ιού Αλέξη» στην οικονομία και την κοινωνία.
Θέλει η ΝΔ να κερδίσει μέρος του κόσμου; Ας του πει την αλήθεια χωρίς περιστροφές, ας ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος, ας χαράξει μια συγκεκριμένη στρατηγική διακυβέρνησης της χώρας και ας αφήσει τις εξυπναδούλες που πλέον δεν πουλάνε. 
Αλλιώς θα σερβίρει στο πιάτο μια ακόμη νίκη στον ανίκανο Αλέξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: