Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Πάγια θέση των «μνημονιακών», αν υφίσταται πια αυτός ο όρος, ήταν πως οι λύσεις για την χώρα μας ήταν δύο. 
Το ευρώ με μνημόνιο και η δραχμή με οποιεσδήποτε συνέπειες.
Το έλεγε ο Παπανδρέου όταν μόνος του ψήφιζε μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε , και τον είπαν Τσολάκογλου, Πινοσέτ, χαζό, ηλίθιο, αμερικανάκι. Μετά, όταν οι Σαμαροβενιζέλοι ανέλαβαν, ως κακοί αντιγραφείς του Γιώργου, είπαν τα ίδια με δόσεις «σκίζω τα μνημόνια» που πέρναγε στον κόσμο.
Τώρα, μετά από πέντε χρόνια αντιμνημονιακής ρητορείας και ψεκασμού περί δήθεν λύσεων στην Κίνα, την Ρωσία ή την Αφρική, περί προδοτών που ήθελαν επί τούτου την προσφυγή μας στο ΔΝΤ, «φούσκωσαν το έλλειμμα» και «έβαλαν τα αδέρφια τους να πλουτίσουν» έρχεται ο τελευταίος των αντιμνημονιακών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός και μας λέει πως οι επιλογές μας ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή».
Εύλογα, λοιπόν, κάποιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως,
τελικά δεν υπήρξε ποτέ αντιμνημόνιο. Ήταν μια πλάνη η οποία βρήκε έδαφος στον λαό και έκανε την Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση μαζί με τον Βενιζέλο και την παρέα του, ήταν μια πλάνη που όταν έχασε τις ελπίδες της από τον Σαμαρά πήγε στον Τσίπρα.
Και τώρα, που ο Τσίπρας παραδέχεται πως η μόνη λύση είναι το μνημόνιο, όλοι όσοι υποστηρίζουμε την παραμονή μας στο ευρώ οφείλουμε μια συγγνώμη στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ΜΟΝΟΣ του ψήφιζε μνημόνια ενώ εμείς τον καθυβρίζαμε, τον ξεφτιλίζαμε και τον ατιμώναμε. Οφείλουμε να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη από τον άνθρωπο που κατέστρεψε την φήμη του, την θέση του, την εξουσία του για να σώσει την χώρα.
ΓΙΩΡΓΟ, ΣΥΓΓΝΏΜΗ

4 σχόλια:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους εισαγγελείς διαφθοράς, και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαρίες .(Δ.Ο.Λ.- Ψυχαρηδες, Πρετεντέρηδες,- Αλαφούζοι, Μπόμπολας,κλπ)
Δυο χρόνια ρε.
Δυο χρόνια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρις υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πορωνεται το ποπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νομους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλληβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Τρια χρόνια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Για αυτο ακόμα ασχολείστε με τη λάσπη, και ας σας εχουν πηδήξει οι ΣαμαριΤσιπραιοι
Βλέπετε τι παθαίνατε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε.

ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΑΝΟ ΣΑΣ

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ είπε...

Μόνο μέσα σε δυο χρόνια.
- Καλλικράτης
- Διαύγεια
- Οικονομικός Εισαγγελέας
- Ενιαία Αρχή Πληρωμών
- Opengov
- Ανοιχτή Διαβούλευση Νομοσχεδίων με τη συμμετοχή των πολιτών πριν την κατάθεση
- Διπλή ανάγνωση Νομοσχεδίων στα Υπουργικά Συμβούλια
- Ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής
- Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
- Μεταρρυθμιση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
- Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών
- Δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης
- Άρση καμποτάζ
- Νομοθετικό Πλαίσιο για τη Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του προϋπολογισμου
- Αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή σε πλήρη έλεγχο απο τον ΑΣΕΠ
- Νόμος για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή των νόμιμων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

OΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενόχλησε το σύστημα.
Από το 2010 και μετά δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Το κατεστημένο τον θεωρεί εχθρό του και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.
Τα αισθήματα όμως είναι αμοιβαία. Κι εμείς θεωρούμε το κατεστημένο εχθρό μας και θα παλέψουμε μέχρι τέλους να το νικήσουμε!
Γιατί αυτοί είναι η κύρια αιτία που κρατά την Ελλάδα στο παρελθόν. Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους.
Όμως επειδή ή θα αλλάξουμε, ή θα βουλιάξουμε η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων:
Ή εμείς, ή αυτοί!!
Πάμε!

Υ.Γ:
Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται!

Ανώνυμος είπε...

Αγωνίζονται σήμερα, με νύχια και με δόντια ΝΔ και Τσίπρας
να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και τις ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου, εκείνης της εποχής ,που με την πρώτη εφαρμογή τους ,έριξαν το έλλειμμα κατά 6% του ΑΕΠ. Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, Που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, που αγωνίστηκε μόνος του να λειτουργήσει η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαίων και να σωθεί η Ευρώπη. Το Γιώργο Παπανδρέου , που οι ντόπιοι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, όλοι μαζί ‘’τακίμιασαν’’ σαν μωρές πόρνες, για να τον διώξουν και να αναλάβουν εξουσία οι απόγονοι των εφιαλτών του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89’’ . Ναι το Γιώργο Παπανδρέου π[ου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να εφαρμόσει το πρόγραμμα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της δημόσιος περιουσίας και τον πρόδωσαν και τον ανέντρεψαν.
Σήμερα η κατάσταση είναι σχεδόν εκτός ελέγχου, και επικίνδυνα ισορροπεί πάνω στο πεινασμένο στομάχι των συνταξιούχων , των μισθωτών και των νέων κάθε ηλικίας και κάθε μόρφωσης που αγωνιούν με απελπισία για το αύριο, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Αντώνη να κάνει ‘’αντιγραφή’’, όπως έκανε και ο γιός του.