Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ…

Εξήντα χρόνια πριν ήταν το νησί-πορνείο της Καραϊβικής!
«Αφήστε τις γυναίκες σας στο σπίτι κι ελάτε στον Παράδεισο της Κούβας…» έγραφαν οι αφίσες της κουβανέζικης Υπηρεσίας Τουρισμού.
Οι Πολιτείες των ΗΠΑ από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό ήταν γεμάτες από τέτοιες αφίσες και τα ξενοδοχεία της μικρής χώρας του σκληρού δικτάτορα Μπατίστα, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνα και οι οίκοι ανοχής ήταν γεμάτα από αμερικάνικο αρσενικό πληθυσμό!
Λίγα χρόνια αργότερα άρχισαν να βροντάνε τα όπλα του Φιντέλ στη Σιέρα Μαέστρα και η συνέχεια είναι γνωστή στην υφήλιο…
Σήμερα ο Φιντέλ είναι γέρος, ανήμπορος, καρκινοπαθής.
Ο Ραούλ ο αδερφός του που κυβερνάει την Κούβα φιλήθηκε «σταυρωτά» με τον Ομπάμα και άνοιξαν πρεσβείες στην Ουάσιγκτον και στην Αβάνα!
Η Αμερική δεν αρκέστηκε,
στους διπλωματικούς ασπασμούς.
Σε ένδειξη γειτονικής… καλής θέλησης άρχισε να στέλνει στην Κούβα τουριστικούς υπαλλήλους για να διδάξουν δωρεάν στους Κουβανούς εργαζόμενους στα μπαρ την τέχνη της παρασκευής σκληρών οινοπνευματωδών ποτών!
Είναι τα κοκτέιλ που σε στέλνουν… συστημένο στη μαριχουάνα και τα συνεπακόλουθα…
Η ανωτέρω «τουριστική εκπαίδευση» διαφημίστηκε ευρέως και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας!!
Πιστεύω ότι ουδείς θα εκπλαγεί αν στις ΗΠΑ (και αλλού) οι τουριστικοί πράκτορες αρχίσουν να κολλάνε αφίσες με το κάλεσμα:

«Αφήστε τις γυναίκες σας στο σπίτι κι ελάτε στον Παράδεισο του Φιντέλ και του Ραούλ, να διασκεδάσετε και να δείτε με τα μάτια σας πώς κατακρημνίζεται ο «περήφανος υπαρκτός σοσιαλισμός» και η ελπίδα του κόσμου για ένα ανθρώπινο «αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: