Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ… ΑΟΡΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την ώρα που κανείς σε αυτήν την χώρα δεν γνωρίζει τι υπογράφει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή – μετάνοια για το επίδομα στους συνταξιούχους που του ζήτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ ουδείς ξέρει πότε και αν θα κλείσει η αξιολόγηση, Πρωθυπουργός, υπουργοί, Πρόεδρος της Βουλής και κομματικό έντυπο ( ΑΥΓΗ) καλούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να απαντήσουν στο διχαστικό ερώτημα «με τον Σόιμπλε ή με την κοινωνία». Κοινώς, «μ΄εμάς ή μ’ αυτούς»;
Πρώτον, ότι οι Τσίπρας- Καμμένος  δεν έσκισαν κανένα μνημόνιο γερμανοτσολιάδων, αλλά υπέγραψαν  ένα δικό τους, δέκα φορές  απεχθέστερο.
Δεύτερον, ότι με τον ωραίο Για(ν)η «βιτρίνα», έκαναν τόσο «σκληρές διαπραγματεύσεις» που μας στοίχισαν 100 δις.
Τρίτον, ότι βάφτισαν την Τρόικα «θεσμούς» και το… Νταχάου της Αμυγδαλέζας , «Νέο Χώρο».
Τέταρτον ότι δεν κατάργησαν  τον ΕΝΦΙΑ των γερμανοτσολιάδων , αλλά επέβαλλαν  έναν ακριβότερο , αλλά … σοσιαλιστικό-ριζοσπαστικό!
Πέμπτον ότι έκαναν αντιπολιτευτική πλάκα,
όταν φώναζαν «ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα που έγιναν κυβέρνηση και βλέπουν τα πράγματα ρεαλιστικά, παίρνουν οι ίδιοι τα σπίτια  και καταγγέλουν διαμαρτυρίες και γενικά επεισοδιακές σκηνές.
Έκτον ότι αυτοί πούλησαν  την ΤΡΕΝΟΣΕ  45 εκατομμύρια, ενώ κατηγορούσαν για ξεπούλημα τους Σαμαροβενιζέλους που την πουλούσαν 400 εκ. ευρώ.
Έβδομον ότι ναι μεν είναι εναντίον όλων των «νεοφιλελευθέρων» ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου , αλλά και μόνον …  επειδή είναι κατηγορηματικά  υπέρ του χαρίσματος του δημοσίου στους ιδιώτες.
Όγδοο, ότι ενώ καταγγέλαν  την πώληση του Ελληνικού από τους ανθέλληνες, αυτοί το παραχώρησαν με βάση μια μνημειώδη ανάλυση-τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά.
Ένατο, ότι πέτυχαν να κλείσει το MEGA της διαπλοκής που σε 25 χρόνια πήρε 98 εκατομμύρια (εξυπηρετούμενα και με εγγύηση το πρώτο κανάλι της χώρας) αλλά έδωσαν  77 εκατομμύρια σ’ έναν καναλάρχη (δίχως κανάλι) με εγγύηση βοσκοτόπια.
Δέκατο ότι ξεπουλούν μαζικά, όπως – όπως, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Δημόσιες Συγκοινωνίες, και δίνουν στον Ερντογάν τους αιτούντες άσυλο φυγάδες.
Και όλα αυτά στο όνομα της Κοινωνίας… γιατί το πεζοδρόμιο είναι επιτέλους την εξουσία!

Της Αλίκης Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: