Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ… ΑΒΕΡΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ήταν να μην πάρουν φόρα στην κυβέρνηση και από εκεί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, άρχισαν να τα υπογράφουν το ένα μετά το άλλο! Έτσι, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα κληθούν να υπογράψουν το δικό τους μνημόνιο, διά χειρός Γιώργου Χουλιαράκη, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέστειλε ήδη σε όλα τα υπουργεία εγκύκλιο για τις δαπάνες που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια…
Με το φόβο εκτροχιασμού του προϋπολογισμού και άρα ενεργοποίησης του «κόφτη» για τις συντάξεις, όπως αποκαλύφθηκε από την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, ο κ. Χουλιαράκης ζητάει από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση να σφίξουν το ζωνάρι και να μαζέψουν τις δαπάνες τους στο μέγιστο βαθμό. «Καμία δαπάνη δεν θα εγκρίνεται εάν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι», είναι η κεντρική ιδέα των όσων λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην εγκύκλιο, η οποία λέει ξεκάθαρα πως για το σκοπό αυτό θα υπογραφεί «μνημόνιο συνεργασίας» ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα υπουργεία.
Αντίστοιχα «μνημόνια συνεργασίας» θα υπογραφούν,
ανάμεσα στα επιμέρους υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους προς την ίδια κατεύθυνση.
Παράλληλα, οι υπουργοί δεσμεύονται ότι θα εφαρμόζουν μέτρα σε περίπτωση παρέκκλισης από τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα πρέπει να οργανώσουν εσωτερικά συστήματα και μηχανισμούς παρακολούθησης των δαπανών.
Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: