Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

"...ΜΠΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΣΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ...".

"...μπήκε χρόνος δίσεκτος και μήνες οργισμένοι...". Τώρα που φεύγει το δίσεκτο 2016 να δούμε τι θα φέρει το πιο "τυχερό" (υποτίθεται) 2017. Αν είναι πράγματι καλό θα φέρει Επανάσταση. Ας αφήσουμε τις παλιές προλήψεις για να δούμε τα πράγματα όπως έχουν. Ο Αϊνστάιν δικαιώνεται, ακόμα μια φορά, αφού έλεγε ότι ο χρόνος είναι σχετικός. Πράγματι για τους Χριστιανούς είμαστε προς το τέλος του 2016, αλλά για τους Κινέζους είμαστε ακόμα στο 4714, για τους Εβραίους στο 5776, ενώ για τους Μουσουλμάνους στο 1437 κλπ. Και να σκεφτείτε ότι ακόμα και το 2016 είναι λάθος, γιατί ο Χριστός γεννήθηκε πιθανότατα το 6 πΧ αλλά το βρήκαν πολύ αργά για να το διορθώσουν. Ο Αϊνστάιν φυσικά αλλιώς εννοούσε το χρόνο, αλλά αφού τα πάντα είναι σχετικά, μπορούμε να πούμε τη δική μας θεωρία.

Όμως δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος αυτός καθ' αυτός αλλά το χρήμα. Θα μου πείτε μα "ο χρόνος είναι χρήμα". Για ορισμένους ναι. Για άλλους ο χρόνος είναι βάσανα. Για τους περισσότερους, τους φτωχούς, το 2016 ήταν μια χρονιά λίγο χειρότερη από τις προηγούμενες, αφού είχε μια μέρα παραπάνω. Όμως για τα πλούσια παράσιτα ακριβώς γι αυτό το λόγο ήταν πιο κερδοφόρο. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί φτωχότεροι,
όπως κάθε χρόνο σ' ένα σύστημα αδικίας κι εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, "οι μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου αυξήθηκαν κατά 5,7% στα 4,8 τρισεκατομμύρια δολάρια". 237 δις $ προστέθηκαν αυξάνοντας κι άλλο την περιουσία των αρπακτικών. Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά κι όχι τυχαία, αφού για να τα κονομήσουν οι λίγοι, οι πολλοί βασανίστηκαν, σκλαβώθηκαν, λεηλατήθηκαν, εξαπατήθηκαν και πέθαναν.

Βλέπετε δεν είναι θέμα τύχης αλλά σχεδίου οργανωμένου και εκτελεσμένου με ακρίβεια. Περισσότερα φράγκα λοιπόν για τους Κεφαλαιούχους, περισσότερα μαρτύρια για τους υπόλοιπους. Έτσι είναι, το λεμόνι όσο το στύβεις τόσο χυμό δίνει, αλλά αυτό είναι καλό για όποιον πίνει λεμονάδα, όχι για το ίδιο το φρούτο.

Τι είχαμε λοιπόν; Εδώ στην μπανανία "η Ελλαδάρα" είχαμε περισσότερους ψεύτες. Ήταν τέλεια χρονιά γι αυτούς, αφού ακόμα μασάνε το δημόσιο χρήμα. Έκαναν και πόθεν αίσχος όπως κάθε χρόνο. Αφού είναι έντιμοι, δεν έχουν πει ούτε ένα τόσο δα ψεματάκι...! Περισσότερους φόρους, χειρότερη λεηλασία, ανέργους, άστεγους και πολύ Μνημόνιο. Μνημόνιο με το τσουβάλι. Το 2017 θα είναι ακόμα χειρότερο αλλά έχει ένα καλό. Διαρκεί μια μέρα λιγότερη, οπότε θα πεινάμε και θα κρυώνουμε 365 μέρες, όχι 366. Ζήτω!

Στον κόσμο είχαμε μια από τα ίδια: Πολέμους μ' όλα τα παρελκόμενα (πείνα, αρρώστιες, καταστροφές, θάνατοι, προσφυγιά...) και τρόμο. Και τι τρόμο! Τρόμο και φόβο περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ακόμα κι από παλιά δίσεκτα. "Εξοπλίσουν τους πρόσφυγες"! Μα βέβαια! Εκεί που θα πέσουν στη θάλασσα, ένα μπαζούκας είναι χρήσιμο. Να το δει ο καρχαρίας να "ψαρώσει".
Τι λένε για όνομα της λογικής; Ότι κατέβει στο διεστραμμένο τους κεφάλι. Ότι τους έρθει για να μη δούμε τον πραγματικό κίνδυνο: Τους άρπαγες που μας καταδυναστεύουν καθημερινά, που βουτάνε τον κόπο μας. Γιατί μη μου πείτε ότι 237 δις τα έβγαλαν σκάβοντας ή με προσωπική εργασία; Υπεραξία είναι.

Λοιπόν τι λέτε; Θα αφήνουμε τα πλούσια όρνεα να μας τρώνε ζωντανούς; Να ακούσουμε πάλι στο τέλος του 2017 "ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά για τους περισσότερους αλλά οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι"; Δε βαρεθήκαμε την ίδια ιστορία τόσο καιρό; 


Γράφει ο mitsos175.

Δεν υπάρχουν σχόλια: