Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ... ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναπληρώτρια υπουργός, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δεν έχει γίνει γνωστή τόσο για το ανύπαρκτο κυβερνητικό της έργο όσο για τις μαγειρικές της συνταγές που μας προσφέρει απλόχερα δίνοντας τα περιθώρια σ’ αυτό το ανεκδιήγητο σούργελο να γίνεται αντικείμενο σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών.
Πιθανόν να θυμάστε την δήλωσή της την μέρα που ορκιζόταν για να αναλάβει την κυβερνητική θέση, ότι: «Τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε» ή την άλλη συνταγή της που μας είπε απ’ τον μαγειρικό τσελεμεντέ της: «Αφού αυτά που είπα για τα γεμιστά είχαν τόση ανταπόκριση στα media, νομίζω ότι τώρα που χειμωνιάζει το πιο φιλοσοφημένο φαγητό είναι οι πίτες. Με λίγο αλεύρι και ελάχιστα υλικά χορταίνει μια οικογένεια».
Κάπου γράφτηκε ότι όταν άρχισαν τα πρωτοβρόχια μας παρότρυνε να πάρουμε σβάρνα τα βουνά για να μαζέψουμε σαλιγκάρια, δίνοντας παράλληλα την συνταγή πώς θα τα μαγειρέψουμε αλλά αυτή την είδηση δεν την διασταυρώσαμε.

Δεν ξέρουμε αν έχει βάση το ερώτημα αν έχει συνείδηση το τι λέει ή αν ειρωνεύεται τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα λεγόμενα της εμπνέουν πολίτες όπως αυτούς από το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων ενάντια στους Πλειστηριασμούς στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν το δρώμενο που παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: