Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Το τελευταίο διάστημα προφανώς απογοητευμένοι από τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είτε από άγνοια είτε σκόπιμα λέγαμε ως πολίτες οι περισσότεροι » Όλοι τα ίδια είναι» και όταν το λέγαμε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε και αντέτεινε: Όχι δεν είμαστε όλοι τα ίδια.
Το επιχείρημα αυτό πλέον δεν υφίσταται. Και δεν ευσταθεί διότι πολύ απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε για να απογοητεύσει τον κόσμο και της αριστεράς αλλά και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, γιατί δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που είχε υποσχεθεί. Κρίνεται γι αυτό όπως κρίνονται όλοι στο δημόσιο βίο όταν κινούνται.
Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει το ηθικό πλεονέκτημα ότι δεν έβαλε το χέρι στο μέλι. Πάνω εκεί ακουμπά όλη του την επιχειρηματική βάση για να απαντήσει στις κατηγορίες και της κοινωνίας ότι εξαπάτησε πολιτικά το λαό και την αντιπολίτευση που ζητά εκλογές.
Οι υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα,
είναι σύνηθες φαινόμενο με την έννοια ότι τα κόμματα αλληλοκατηγορούνται για παρόμοιες υποθέσεις που πλην ελαχίστων δεν γνωρίζουμε την πραγματική τους υπόσταση και περιεχόμενο για το οποίο η Δικαιοσύνη έφτασε μέχρι τέλους τις έρευνες της και κατέληξε στις αποφάσεις της.
Το να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια σε σειρά υποθέσεων, δεν ξέρω κατά πόσο αρκεί μόνο αυτό έτσι ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα της κοινωνίας και των πολιτών γιατί φτάσαμε εδώ σήμερα όταν μεγάλη μερίδα της κοινωνίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν αυξάνονται τα λουκέτα λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία οι ιδιοκτήτες, όταν φεύγουν στο εξωτερικό τα πιο ζωντανά μυαλά της ελληνικής κοινωνίας, όταν, όταν , όταν… πολλά όταν έχει που δεν μπορούν δυστυχώς να απαντηθούν.
Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: