Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

… . Π Α Μ Ε   Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! 
Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,  πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξασφάλισε και διανέμει (μέσω της Ένωσής μας) δωρεάν εισιτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών 2017 για τους συνταξιούχους της περιοχής μας, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένοι στο Σωματείο μας, αρκεί να είναι του ΙΚΑ, ώστε και οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να απολαύσουν ορισμένα από τα αγαθά της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Παράσταση 1η :Σάββατο 22 Ιούλη στο Θέατρο «Φρύνιχος»,
στην παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ». Θα δοθούν 28 εισιτήρια με αυστηρή προτεραιότητα!

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και το άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες– σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη, αλλά και αγνά του ένστικτα. Πρόκειται για τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία όπου ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος, αλλά και ως  σκηνοθέτης- συγγραφέας.

Παράσταση 2η : Σάββατο 5 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών, στην παράσταση «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ». Θα δοθούν 30 εισιτήρια κατά προτεραιότητα!

Οι «Επτά επί Θήβας » του Αισχύλου, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισε και συγκίνησε, έρχεται στους Δελφούς.
Πρόκειται για μια δυνατή τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.
Η υπόθεση του έργου:
Το θέμα των «Επτά επί Θήβας » είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε το θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους  Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας . Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη......

Συνάδελφοι,
Για κράτηση εισιτηρίων στα τηλ. 22650 23048, 6978225865 από 9,00-12,30 τις εργάσιμες μέρες η  στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, ίδιες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες των παραπάνω παραστάσεων μπορείτε να μπείτε στην ηλεκτρονική σελίδαwww.greekfestival.gr

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: