Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

«ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ» ΠΛΕΟΝ Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ

Καμμένος: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Σεπτέμβριο για το «Noor1»

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα κληθεί τελικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παράσχει πληροφορίες και στοιχεία αναφορικά με τις παραδεδεγμένες από τον ίδιο επαφές του, με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, Ευθύμιο Γιαννουσάκη.
kammenos
Αντικείμενο της ακρόασης του Πάνου Καμμένου θα καταστεί και κάθε συναφές ζήτημα με την υπόθεση αυτή.
Η ακρόαση του κ. Καμμένου θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια, την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, επί της προτάσεως που έχει καταθέσει η ΝΔ να συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή.
Αίτημα να κληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής,
βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης και, παρά τις διαφωνίες των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το αίτημα αυτό συμφώνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 2/5 των μελών της Επιτροπής, ώστε να ασκήσει η μειοψηφία το δικαίωμα που απορρέει από τον Κανονισμό της Βουλής και έτσι να καταστεί «υποχρεωτική» η κλήση σε ακρόαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: