Σάββατο 19 Μαΐου 2018

«ΣΕΡΝΕΤΑΙ» Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ

Η φθινοπωρινή επέλαση του Αλέξη Τσίπρα με στόχο την ανάκαμψη του κόμματος του και το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας με τη ΝΔ , κατέληξε ύστερα από μήνες , στην περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και στην αύξηση της διαφοράς .
Όταν ο κ Τσίπρας το περασμένο φθινόπωρο ,επισκεπτόταν τον κ Τραμπ στον Λευκό Οίκο , όταν έβγαζε λόγο στην Πνύκα μαζί με τον κ Μακρόν και προσκαλούσε ανοήτως , όπως αποδείχτηκε ,εδώ τον Ερντογάν , όταν άνοιγε στο Σκοπιανό –που θεωρούσε διπλωματικό περίπατο-  όταν έδινε τις χριστουγεννιάτικες παροχές του από το υπερπλεόνασμα  και όταν εκτιμούσε δημόσια ,μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου ότι η υπόθεση Novartis ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, δεν περίμενε τόσο φτωχή σοδειά … Να βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας του και το 86% των πολιτών να θεωρεί την κυβέρνηση του κακή.
Στη ΝΔ παρακολουθούν προσεκτικά,
την καθίζηση της κυβέρνησης και τη προφανή  αδυναμία της να προωθήσει πολιτικές ανάκαμψης της χώρας. Επισημαίνουν πρώτον ότι ο στόχος της ανάπτυξης για το 2018 περιορίζεται συνεχώς και δεύτερον πως το  βασικότερο εργαλείο πολιτικής για την ανάκαμψη της χώρας, το αναπτυξιακό σχέδιο, έχει παραδοθεί από την κυβέρνηση  για συγγραφή στις Βρυξέλλες.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ «ΒΛΕΠΕΙ» Η ΝΔ
 «Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αδυναμία να εκπονήσει  ένα σύγχρονο ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης  και ζητά τη βοήθεια των Βρυξελλών, έχει λίγο χρόνο ζωής μπροστά της» εκτιμούν στη ΝΔ και περιμένουν πως οι πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν,  θα είναι  ραγδαίες , καθώς θα οδηγήσουν σε εκλογές ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο.
Αναφέρουν, πως ο κ Τσίπρας με θρυμματισμένη την αξιοπιστία του ,αναγκασμένος να εφαρμόσει όλα όσα έχει ψηφίσει σε βάρος των συνταξιούχων και των πιο αδύναμων πολιτών, (την περικοπή των συντάξεων έως και 18 % και τη μείωση του αφορολογήτου που θα επιφέρει ετήσια απώλεια 650 ευρώ για κάθε πολίτη από το 2020 )  , θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές πριν την εφαρμογή των μέτρων, με σκοπό τον περιορισμό της εκλογικής ζημιάς στο κόμμα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ  Τσίπρας, σχεδιάζει να μιλήσει από το λόφο της Πνύκας  με φόντο την Ακρόπολη , στις 30 Αυγούστου για το τέλος των μνημονίων. Εκτιμάται από πολλούς πως  αυτή η ομιλία του και οι διάφορες εκδηλώσεις που «καταστρώνει» το Μέγαρο Μαξίμου για τον Αύγουστο ,θα αποτελέσουν την έναρξη της περιόδου που θα μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, μέσα από μια «καταιγίδα υποσχέσεων» για καλύτερες μέρες και με το επιχείρημα ότι η κάλυψη των όποιων απωλειών των συνταξιούχων, θα γίνει  από το πρόγραμμα αντιμέτρων που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ.
Άλλωστε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος  αλλάζουν ήδη τη ρητορική τους και επαναφέρουν τα αντίμετρα ως το επικοινωνιακό αντίδοτο στα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουμε μπροστά μας.
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατάφερε να ξεφύγει από την παγίδα που του «έστηνε» ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει ανοίγματα στον μεσαίο χώρο , τον οποίο θεωρεί ζωτικό και αναγκαίο για την αυτοδυναμία του κόμματος του, πιέζοντας τόσο τα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ανοικτά ότι «ο μεσαίος χώρος είναι προνομιακός για τη Νέα Δημοκρατία και οι ψήφοι του απολύτως διεκδικήσιμοι» γιατί βλέπει πως από τα δεξιά του έχει μόνο φιλόδοξες αλλά αντιμετωπίσιμες κινήσεις , που εκτιμά πως θα αποδυναμωθούν,   κατά την προεκλογική κούρσα.
Στο εσωτερικό του κόμματος του, οι όποιες γκρίνιες  και αν υπήρξαν  κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν κοπάσει και η συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του, με τις συνεχιζόμενες περιοδείες έχει αυξηθεί στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν πως σκέπτεται μάλιστα ,να προχωρήσει σε κατάργηση της θέσης των δυο αντιπρόεδρων, ώστε να υπάρξει ισότητα μεταξύ των κορυφαίων στελεχών,  εν όψει και της προεκλογικής περιόδου.
Πέραν του εκλογικού στόχου και της ετοιμότητας του κόμματος, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού του σχεδίου που αναμένεται να εγκριθεί από τους ψηφοφόρους στις προσεχείς εκλογές , ένα πρόγραμμα που θα φέρει τη σφραγίδα του. Άλλωστε πολλές φορές έχει δηλώσει για να το ακούσουν στις Βρυξέλλες, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί το αναπτυξιακό σχέδιο που κατέθεσε ο κ Τσιπρας και επεξεργάζονται τώρα οι δανειστές, γιατί πιστεύει πως το αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα θα αποτελέσει το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: