Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ 3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς» στην Αρχαία Ολυμπία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, κατέθεσε τρεις προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη. 
Χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στην συνεδρία με θέμα «προτάσεις για την έξοδο από τη κρίση και ευρωπαϊκές προκλήσεις» αναφέρθηκε αρχικά στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας. 
Όπως πρόσθεσε, η λειτουργία μια τέτοιας τράπεζας μπορεί να βοηθήσει με δάνεια για έργα υποδομών, αλλά και τις επιχειρήσεις. Η δεύτερη πρόταση που κατέθεσε αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες όπως είπε, «δεν θα έλθουν από το οικοσύστημα που υπάρχει σήμερα, αλλά πρέπει να φτιάξουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, να μπούνε σε αυτό το χώρο, να συνεργαστούν με πανεπιστήμια, δηλαδή μοντέλο Ισραήλ και όχι μοντέλο Αμερικής». 
Και η τρίτη πρόταση του αφορά,
στην θέσπιση ενός τύπου ευρωπαϊκού διαβατηρίου για προϊόντα που έρχονται από χώρες της Ασίας, προτείνοντας μεταξύ άλλων να μην εισάγονται προϊόντα από χώρες όπου εργάζονται παιδιά για την παραγωγή τους. 
Να τονιστεί ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Νίκος Παπανδρέου είπε ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως υπάρχουν τόσοι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, είτε στα επιμελητήρια, είτε στην αυτοδιοίκηση και αυτό όπως υπογράμμισε σημαίνει ότι το κοινωνικό κεφάλαιο είναι δυνατό, είναι δηλαδή η συγκολλητική ουσία». Τέλος επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη δεν θα έλθει από κάποιο άγγελο από το εξωτερικό, αλλά από εμάς, με τη συμμετοχή μας στα κοινά και με τις προσπάθειες που θα κάνουμε».

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: