Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΦΩΚΙΔΑ ΝΔ- ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ : Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ…

Πώς τοποθετούνται κύκλοι φίλα προσκείμενοι στο Νίκο Φουσέκη λίγες μέρες προ των τελικών αποφάσεων
«Ίσως το μέλλον μου αρχίζει τώρα» ήταν η ατάκα του Τζον Γκάρφιλντ στη θρυλική ταινία «Ο ταχυδρόμος χτυπάει δυο φορές». Αποστροφή που φαίνεται πως ταιριάζει σε όλους όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Φωκίδα στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Ασπασία Μανδρέκα, Γιάννης Μπούγας, Νίκος Φουσέκης και Κωνσταντίνος Χαλιορής περιμένουν το «λευκό καπνό» από την Πειραιώς, προκειμένου να αρχίσουν τη δεύτερη πολιτική ζωή τους, μιας και όλοι τους έχουν τη δική τους ιστορία στα κοινά του τόπου.
Μπορεί στην παρουσία του στην Άμφισσα πριν λίγες εβδομάδες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης να είχε στο «κάδρο», δίπλα στον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο περιφερειάρχη Φάνη Σπανό,
την Ασπασία Μανδρέκα, το Γιάννη Μπούγα και τον Κωνσταντίνο Χαλιορή εν τούτοις φρόντισε να θολώσει τα νερά λέγοντας πως η τελευταία λέξη ανήκει στον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αν ισχύει η πρώτη εκδοχή ή η δεύτερη είναι κάτι που μένει να φανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως στα κεντρικά του κόμματος δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη μονοεδρική της Φωκίδας, σύμφωνα με ασφαλείς και συγκλίνουσες πληροφορίες της ΚΦ, όχι μόνο για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, που έχει θέσει ως στόχο ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά γιατί αναγνωρίζουν πως στο νομό μόνο εύκολη δε θα είναι η μάχη για την κατάκτηση της πρωτιάς κι επιπρόσθετα θέλοντας να ξορκίσουν το φόβο της «δεξιάς παρένθεσης» στη Φωκίδα, μιας κι, αν χάσει εκ νέου η ΝΔ, το κόμμα θα έχει να επιδείξει μόνο τη θητεία της Ασπασίας Μανδρέκα τη διετία 201-2014 ως Βουλευτή προερχόμενου από την παράταξη την τελευταία τρέχουσα δεκαετία και πλέον.
Φουσέκης: «Είμαι στη διάθεση του κόμματος, θα πάρουμε εύκολα την έδρα»
Κι ενώ η πρόθεση των άλλων τριών δυνητικά υποψήφιων είναι γνωστή εδώ και καιρό, καθώς φροντίζουν να κινούνται δραστήρια πολιτικά στο νομό, ο καθένας με τον τρόπο του, το ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Νίκου Φουσέκη.
Πηγές που έχουν ασφαλή και έγκυρη γνώση για το πώς σκέφτεται ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης Φωκίδας επιβεβαιώνουν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ το ενδιαφέρον του για την κάθοδό του στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην παρούσα φάση. «Ο Νίκος ο Φουσέκης έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστή την διάθεση της υποψηφιότητάς του στο κόμμα εν όψει των εθνικών εκλογών. Όμως είναι τέτοια η πολιτική του προσωπικότητα, η ιστορία και το ειδικό βάρος του που δεν του επιτρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε διάφορες διαδικασίες και ίντριγκες. Η παράταξη, αν κρίνει ότι πρέπει να τον φωνάξει, θα το πράξει», αναφέρουν και προσθέτουν: «Ο Νίκος θέλει να είναι υποψήφιος. Αλλά, αν το κόμμα αποφασίσει διαφορετικά έχει δουλειά να κάνει στον επαγγελματικό τομέα. Δε χρειάζεται σε κανέναν και πουθενά να αποδείξει ποιος είναι», επισημαίνοντας ότι διατηρεί ακέραια κι ισχυρή τη δύναμή του στα εσωτερικά του κόμματος, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από την εκλογή του Δημήτρη Τζήμα στην ηγεσία της ΝΟΔΕ Φωκίδας όσο και από τη συμπερίληψη του Γιώργου Δελμούζου στο ψηφοδέλτιο Σπανού στην περιφέρεια.
Η πραγματικότητα γύρω από την υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Άμφισσας και Δελφών είναι ότι ο ίδιος είχε συναντηθεί στις αρχές Οκτώβρη με υψηλόβαθμο στέλεχος στα κεντρικά του κόμματος, το Θανάση Νέζη, σύμβουλο του Κ. Μητσοτάκη κι «αρχιτέκτονα» της κατάρτισης των γαλάζιων ψηφοδελτίων και, πράγματι, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος με το κόμμα στο νομό, όπως επιβεβαιώνουν πληροφορίες μας από την Πειραιώς.
Έκτοτε, και πριν από είκοσι περίπου ημέρες υπήρξε η δεύτερη και τελευταία επικοινωνία από την Πειραιώς στην οποία ρωτήθηκε αν συνεχίζει να επιθυμεί την κάθοδό του κι αν θεωρεί πως θα κερδηθεί η έδρα. Ο τέως Νομάρχης Φωκίδας επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και εκτίμησε πως η κάθοδός του θα «κλειδώσει» εύκολα την επιστροφή της έδρας της Φωκίδας στη ΝΔ, αποφεύγοντας ωστόσο να αξιολογήσει άλλες πιθανές υποψηφιότητες, όταν του ζητήθηκε.















ΠΗΓΗ:www.fokidanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: