Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ «ΓΑΖΩΝΕΙ» ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ - ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

Μάθημα στην Ελλάδα παρέδωσαν οι Ρουμάνοι για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η τουρκική προκλητικότητα. 
Πλοίο του λιμενικού της Ρουμανίας "γάζωσε" τουρκικό αλιευτικό σκάφος όταν αυτό δεν υπάκουσε στην εντολή να σταματήσει.
Προφανώς οι Τούρκοι πήγαν να αμφισβητήσουν χωρικά ύδατα ενόψει "Γαλάζιας Πατρίδας"... αλλά οι Ρουμάνοι "δεν μάσησαν" και άνοιξαν πυρ.
Από τον "καταιγισμό" πυρών τραυματίστηκαν 3 Τούρκοι ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο σκάφος.  Στο βίντεο θα ακούσετε τις ιαχές "Αλλάχ ακμπάρ" από τις προσευχές των πανικόβλητων Τούρκων.
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου. Συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου στα 50 μίλια ανοιχτά της Ρουμανίας και όπως λένε οι ψαράδες βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Το βίντεο ήρθε τώρα στη δημοσιότητα από τουρκικά ΜΜΕ.
Το 14 μέτρων αλιευτικό πλοίο Ostik Senol, ξεκίνησε την Πέμπτη από το λιμάνι του Ορντού και όπως αναφέρεται ευρισκόμενο στα διεθνή ύδατα,
παρακολουθούνταν από ένα σκάφος του λιμενικού της Ρουμανίας.
Το ρουμανικό λιμενικό όταν το αλιευτικό σκάφος δεν υπάκουσε στην εντολή να σταματήσει, άνοιξε πυρ με πλαστικές και πραγματικές σφαίρες.
Οι ψαράδες πανικόβλητοι και φοβισμένοι ζήτησαν βοήθεια διαμέσου του ασυρμάτου.
Ο καπετάνιος Serdal Memiş τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα, ενώ οι Samet Demir και İsa Memiş τραυματίστηκαν στα χέρια τους από αληθινές σφαίρες.
Μετά από το κυνήγι των Τούρκων το λιμενικό της Ρουμανίας αποσύρθηκε. Το τουρκικό σκάφος με το οκταμελές πλήρωμα και με σημάδια από τις σφαίρες πάνω του, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.
Στο βίντεο διακρίνονται οι στιγμές του πανικού όταν και τραυματίστηκε στο χέρι ο İsa Memiş, την ώρα που κάποιοι άλλοι προσεύχονταν.
Ενας Τούρκος λέει χαρακτηριστικά:
"Ηθελαν να μας βυθίσουν και να μας σκοτώσουν. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ" λέει ο Serdal Memis και προσθέτει:
"Αυτό το κάνουμε 4-5 χρόνια. Πάντα είχαμε αψιμαχίες αλλά ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Το περιστατικό ξεκίνησε στις 06.30 και διήρκεσε μέχρι 13.30".
"Προσπαθούσαμε να προστατέψουμε την βάρκα για να μην βυθιστεί" ανέφερε.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε την θλιβερή σύγκριση με την Ελλάδα όπου οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Oι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο "αλωνίζουν" στο Αιγαίο με την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής με συνέπεια οι Ελληνες να κυνηγούν το μεροκάματο του τρόμου.
Πριν λίγους μήνες είχε λάβει επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά Ελλήνων, κοντά στη Λέρο από τουρκικά αλιευτικά με την Ελλάδα να μην απαντά καν
Οι Τούρκοι συνηθίζουν πάντως να επανδρώνουν τα "ψαροκάικα" με άνδρες της ΜΙΤ για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.


Romanya aciklarinda uluslararasi sularda Rumen sahil guvenlik gemisi Turk balikci teknesine gercek mermilerle ates acti. 3 vatandasimiz yaralandi.

Romanya ile iliskilerimiz ABD etkisiyle Romanya bizi dusman gormeye basladigindan beri kotulesmekte.
245 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: