Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΡΕΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ

Η εταιρεία Delphi Golf-Resort έλαβε την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας να δημιουργήσει στην Δεσφίνας ένα τουριστικό θέρετρο που θα καλύψει περιοχή 1500-2000 στρεμμάτων.Ο σκοπός είναι, κατά την εταιρεία, μια τεράστια ευκαιρία για την προώθηση της απασχόλησης της περιοχής, που υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 700- 1000 θέσεις εργασίας στη Φωκίδα, από προσωπικό με τεχνογνωσία, αλλά και ανειδίκευτο προσωπικό και θα δοθεί προτεραιότητα στη νέα γενιά της Δεσφίνας.
Σε περιβαλλοντικό επίπεδο η εταιρεία δεσμεύεται πως δεν θα καταστραφεί ούτε ένα δέντρο, αλλά θα φυτευτούν και περισσότερα.
Η επενδυτική ιδέα είναι η δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων που θα περιλαμβάνει το λιγότερο 200 δωμάτια,
με αίθουσες εκδηλώσεων και κέντρου ευεξίας. Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Δεσφίνας Μπάμπης Καλιακούδας εξέφρασε τη θετική του άποψη όσον αφορά την επένδυση λέγοντας ότι τέτοιου είδους επενδύσεις μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν στη Τοπική κοινωνία. Επισήμανε δε προς την εταιρεία πως στην συγκεκριμένη περιοχή, η έκταση που ανήκει στην Δ.Ε. Δεσφίνας είναι περίπου 300 στρ., η υπόλοιπη έκταση ανήκει σε ιδιώτες κάτι που έχει επισημανθεί από την αρχή και έχει γίνει αποδεκτό και από την πλευρά της εταιρείας.
Στην περιοχή θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες, ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες υδροδότησης της επένδυσης και προτάθηκε προς εξέταση το ενδεχόμενο αύξησης του όγκου νερού που μπορούν να φιλοξενήσουν ώστε να εξυπηρετούνται και ανάγκες για πότισμα των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής. Αναφορά έγινε επίσης Ως προς την ύπαρξη κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή και θα αναζητηθούν από κοινού λύσεις ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων.
fokidanews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άμα το ... δούτε , γράφ'τε μου!