Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ. ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ. (ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO)

1600 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν και κατέσχεσαν σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας στον Παρνασσό οι αστυνομικοί της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και έστησαν την επιχείρησή τους με την βοήθεια και ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην φυτεία διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε επτά επίπεδα, ενώ μέσα σε αυτόν υπήρχαν δύο παρατηρητήρια.
Παρακολουθούσαν την φυτεία, ενώ χθες με τη βοήθεια συναδέλφων τους των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, των Ο.Π.Κ.Ε. & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς και των Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τα 1600 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως και 3 μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν 2 αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και 3 αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: