Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ»!

Παρακολουθεί το ζήτημα η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, η οποία είναι σε γνώση του θέματος
Από την Έντυπη Έκδοση
Μια νέα μέθοδο «σήμανσης» των πρόσφορων οικιών προς διάρρηξη έχουν βάλει μπρος, από ό,τι φαίνεται, οι δράστες που λυμαίνονται σπίτια στην περιοχή της Άμφισσας και ευρύτερα. Μετά από σωρεία διαρρήξεων, ο ρυθμός των οποίων παραμένει αμείωτος όλο αυτό το διάστημα, έχουν εντοπίσει οικίες στην Άμφισσα, οι οποίες φαντάζουν ως εύκολοι στόχοι για κλοπή και βάφουν με πράσινο σπρέι τα κουδούνια τους, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε, προκειμένου να είναι εύκολα εντοπίσιμοι από τα άλλα μέλη της σπείρας.
Και λέμε εύκολοι στόχοι γιατί τα περισσότερα σπίτια ή είναι ακατοίκητα ή κατοικούνται από άτομα προχωρημένης ηλικίας, με αποτέλεσμα να προσφέρονται για τη διάπραξη των σκοπών τους. Εν τούτοις, έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις «πράσινων κουδουνιών» και σε σπίτια στα οποία διαμένουν οικογένειες!
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους,
πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας επιβεβαίωσαν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ πώς πράγματι πρόκειται για ένα είδος σήμανσης και επικοινωνίας των μελών της σπείρας μεταξύ τους. Όπως μας ανέφεραν, εντοπίζουν κυρίως σπίτια είτε των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης είτε των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι ηλικιωμένοι, στοιχείο που έχουν επαληθεύσει μετά από συστηματική παρακολούθηση, και θεωρούν εύλογα πως οι ένοικοι δεν θα είναι σε θέση να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση σε προγραμματισένη «επιχείρηση» των δραστών.
Το φαινόμενο, όπως είναι επακόλουθο, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και περιοίκους, καθώς συν τοις άλλοις είναι γνώστες των επιθέσεων σε οικίες που έχουν λάβει χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες, στις οποίες μάλιστα τα μέλη της σπείρας δεν δίστασαν να «τραβήξουν και μαχαίρι», όποτε σημειώθηκε προσπάθεια αντίστασης των θυμάτων.
Οι ίδιες πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας αναφέρουν πως παρακολουθούν την υπόθεση και θα αναλάβουν δράση όταν κρίνουν πως κάτι τέτοιο είναι επιβαλλόμενο.
Φώτο: Νίκος Αβραμίκος


Δεν υπάρχουν σχόλια: