Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΑΚΗΣ... "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ"...

Σχετικά:
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Λίγες μόλις ώρες ύστερα από την αποκάλυψη του Press-gr (διαβάστε ΕΔΩ) ότι τουλάχιστον ένας από τους νέους Διοικητές Περιφερειών Υγείας, που ανακοινώθηκαν προ ημερών, δεν διαθέτει το διδακτορικό που ανέφερε στο βιογραφικό του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποχρεώθηκε να τον παύσει... 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο Γεώργιος Τοπαλίδης πριν καλά καλά αναλάβει καθήκοντα διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας παύεται διότι στη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει το διδακτορικό δίπλωμα που δήλωσε στο βιογραφικό του!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά το πρωινό δημοσίευμά μας σήμανε συναγερμός και αυτοί που γνώριζαν τι συμβαίνει δεν μπορούσαν να συγκαλύψουν άλλο τη "βόμβα" που θα έσκαγε. Έτσι με το δημοσίευμα του Press-gr ανά χείρας και με δεδομένο ότι ο κ. Τοπαλίδης δεν είχε διδακτορικό, ο κ. Κικίλιας δεν είχε άλλη επιλογή... 

Το υπουργείο προσπαθεί να περάσει στα "χαμηλά" το θέμα με το επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης. Όμως η υπόθεση παίρνει διαστάσεις σκανδάλου διότι όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές:

-Το υπουργείο Υγείας είναι εκείνο που έδωσε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των νέων Διοικητών και επομένως είναι και το αρμόδιο για τον έλεγχό τους. 
-Δημιουργείται το ερώτημα πώς επελέγη ο κ. Τοπαλίδης για Περιφερειάρχη Υγείας και με τίνος την κάλυψη διέπραξε αυτή την απάτη για να πάρει αυτή την κορυφαία θέση. Τίνος την προστασία είχε; 
-Σε κάθε περίπτωση την πολιτική ευθύνη έχει ως υπουργός Υγείας ο κ. Κικίλιας ο οποίος και είναι ύστερα από τις εξελίξεις βαρύτατα εκτεθειμένος! 

Το βιογραφικό του όπως είχε δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο:
Τοπαλίδης Γεώργιος
Ημερομηνία γέννησης : 3 Απριλίου 1974.
Τόπος Γέννησης Κοζάνη.
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος
Ακαδημαική μόρφωση
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις. Master in science στις Ευρωπαικες Πολιτικές
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Master in science στην Τεχνολογία Υλικών ΤECHNICAL UNIVERSITY OF CATALONIA. Master in science στη Μηχατρονική (Mechatronics)
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης "Διοίκηση και οικονομική Διαχείριση Μονάδων Παροχής Υγείας (Ετήσιο)"
ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας. Πτυχίο του Τμήματος Μηχανολογίας 1ο Λύκειο Κοζάνης. Απολυτήριο Λυκείου
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Μάιος 2019 -έως και σήμερα Πανεπιτήμιο Δυτ. Μακεδονίας Ερευνητής Καθηγητής.
Νοέμβριος 2009- Μάιος 2019 ,ΤΕΙ Δτυτ. Μακεδονίας,Καθηγητής Εφαρμογών
Νοέμβριος 2007-Νοέμβριος 2009, Υπουργείο Υγείας, Αναπληρωτής Διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Οκτώβριος 2005-Οκτώβριος 2007, ΤΕΙ Δυτ..Μακεδονίας Καθηγητής Εφαρμογών,Κοζάνη
Δεκέμβριος 1999 -Οκτώβριος 2005 VODAFONE S.A.Γενικός διευθυντής Θεσσαλονίκη
ΑΙΡΕΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ
2010 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης
2011-2013 Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Κοζάνης
ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: