Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, Η ΔΕΘ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σε ένα μήνα απανωτών εξελίξεων εισέρχεται δεδομένα το Κίνημα Αλλαγής μετά τη θερινή ραστώνη και την αναγκαία-βέβαια- ξεκούραση των στελεχών του από μια μακρά προεκλογική εκστρατεία, που για το Κίνημα Αλλαγής είχε πολλούς κλυδωνισμούς.
Οι αποχωρήσεις στελεχών, με κορυφαία αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι προσχωρήσεις άλλων στελεχών σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που δημιούργησαν ένα κλίμα διάσπασης και το ποσοστό του 8,1% που ναι μεν συγκράτησε το ΚΙΝΑΛ καθαρά στην 3η θέση αλλά με σχεδόν 4πλάσια διαφορά πίσω από το 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ σημάδεψαν όλη αυτή την περίοδο.
Μια πρώτη συζήτηση εκλογικού αποτελέσματος έγινε στο ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές, ωστόσο ο «απολογισμός πεπραγμένων» όλης αυτής της περιόδου θα συζητηθεί διεξοδικά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο Κίνημα Αλλαγής θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην στρατηγική που ακολούθησε το κόμμα προς τις εκλογές και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου και κυρίως τη μετέπειτα πορεία του κόμματος, που θέλει να αναδείξει τη σύγχρονη ταυτότητά του,
κάτι που αποτελεί και το μείζον ζήτημα.
Αυτή η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο θα «προσφέρει» τα συμπεράσματά του και θα δώσει τη θέση του στην Κεντρική Επιτροπή, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Στο Πολιτικό Συμβούλιο, βέβαια, «θα γίνει εκτός από απολογισμός και προγραμματισμός, στο πλαίσιο υλοποίησης όλων όσων είχε πει η Φώφη Γεννηματά για το ερχόμενο φθινόπωρο», όπως αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.
Η Κεντρική Επιτροπή με τη σειρά της θα εγκρίνει τον προγραμματισμό για όσα θα ακολουθήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα, με κορυφαία, άλλωστε, διαδικασία και μεγάλο στοίχημα των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής να είναι η Σύσκεψη Σοσιαλδημοκρατίας η διεξαγωγή της οποίας οριοθετείται χρονικά στο τελευταίο 10ημερο του Νοεμβρίου.
Η επέτειος 45 ετών από την ίδρυση του κόμματος και η ΔΕΘ 
Εξάλλου, οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ (3 Σεπτεμβρίου 1974), στις 3 Σεπτεμβρίου συνεχίζονται με φουλ ρυθμούς, με την εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στη Λάρισα και θα αφορά στον Πρωτογενή Τομέα, την Κλιματική Αλλαγή και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Η κα Γεννηματά θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης στο Κιλελέρ και το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική ανοιχτή εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Λάρισας. Την ίδια στιγμή στη Χαριλάου Τρικούπη οι συσκέψεις είναι συνεχείς και έχουν ως αντικείμενο την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου,  προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση που πραγματοποιείται-ως είθισται- στο Βελλίδειο Συνεδριακό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύσει στην Έκθεση και αναμένεται να δώσει βάρος στα περίπτερα που θα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την αντιμετώπιση της οποίας και έχουν αναγάγει σε προτεραιότητα στο Κίνημα Αλλαγής, όπως αποδεικνύει και η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: