Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΙΒΑΝ, ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Ο Σαββίδης πούλησε παραμύθι με τη Nova, είχε προαποφασίσει να δώσει τον ΠΑΟΚ στο PAOK Tv, για να ξεζουμίσει τα πελατάκια όχι μόνο του «δικεφάλου», αλλά και του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Άρη και του Παναθηναϊκού με το πεντάευρω και να τους ζητήσει περισσότερα στα ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ έκανε βελούδινη επανάσταση, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο. Θα δείχνει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο PAOK Tv. Σήμερα θα μιλήσουμε πολύ σοβαρά για τον Σαββίδη. Έπαιξε θέατρο με την τηλεόραση ο Σαββίδης. Και με την ΕΡΤ και με τη Nova. Για να μαζέψει όλο το χρήμα στο Ιβάν Tv. Κι εγώ δεν είμαι κανένα παιδάκι, ούτε κανένας δημοσιογράφος που να τον περιμένει η γκόμενα για ποτό και να ξεπετάει ένα κείμενο, ότι ο Ιβάν γιατί δεν προτίμησε το Open Tv κι έδωσε τα παιχνίδια στο συνδρομητικό με το πεντάευρω. Εδώ, θα τα μάθεις όλα.
Να το πιάσουμε από την αρχή. Ο Σαββίδης έκανε μια συμφωνία με τον Τσίπρα και τον Παππά για την ΕΡΤ, δεν υπόγραψε ο Τσακαλώτος με τον Δρόσο, ήρθε ο Μητσοτάκης, πάει η συμφωνία. Πλακώσανε οι Σαββιδοτέχνες ότι η ΕΡΤ θα είχε συμφέρον και τα ρέστα. Μάλιστα. Κι αφού η ΕΡΤ θα τίγκαρε στη διαφήμιση,
γιατί δεν έδινε τον ΠΑΟΚ στο ΟΡΕΝ να τίγκαρε αυτό από διαφήμιση; Αυτό είναι το εύκολο. Πάμε παρακάτω.
Πάει, μετά, ο ΠΑΟΚ και μιλάει με τη Nova. Του λένε εκεί οι συνδρομητικοί, ότι θα πάρεις λιγότερα λεφτά από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, γιατί έχεις μικρότερη εμπορική αξία. Άνθρωποι της πιάτσας είναι αυτοί της Nova. Ξέρουν τι πιάνει κάθε ομάδα. Γι’ αυτό και του δώσανε γύρω στα 4 εκατ. τον χρόνο. Δικό τους είναι το μαγαζί, έτσι το εκτίμησαν. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει, σου λέει ο Μάκης ο Γκαγκάτσης.
Ποιος εκβιασμός, ρε μάστορα; Εκβίασε κανένας τον ΠΑΟΚ; Του έβαλε το χέρι στον λαιμό; Νταβατζηλίκι, θα μου δώσεις περισσότερα απ’ ό,τι έδωσες στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, το έπαιξε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης. Γιατί είμαι νταμπλούχος και αήττητος. Γιατί έτσι γουστάρω. Πλακώνει και το Σαββιδοτεχνείο, είναι ασέβεια προς τον λαό του ΠΑΟΚ, σου λένε, και προς τον νταμπλούχο και αήττητο. Να κάνουν κουμάντο οι Σαββιδοτέχνες με τα λεφτά της Nova. Μιλάμε, δηλαδή, ότι είναι για το ψυχιατρείο στο Δαφνί.
Και γιατί δεν είπε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης πόσα ζητάει ο ΠΑΟΚ; Να ξέρουμε, δηλαδή. Ζήτησε 10 εκατομμύρια; Ζήτησε 15; Πόσα ζήτησε, ρε; Να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται. Και ρωτάω τώρα εγώ. Έτσι κι ο Σαββίδης είχε πάρει παικταράδες κι απέκλειε τον Άγιαξ, που μπορούσε στο άνετο να το κάνει, με άδεια χέρια θα πήγαινε στη Nova να διαπραγματευτεί; Όχι βέβαια! Τότε θα τον έπαιρνε να κάνει τσαμπουκάδες.
Απλά πράγματα ρωτάω. Εσύ, αν ήσουνα Nova κι έβλεπες ότι ο ΠΑΟΚ έχει μόνο τον Εσίτι καινούργιο παίκτη στην 11άδα, πόσα θα έδινες στον Σαββίδη; Τι να πληρώσουν, δηλαδή, οι συνδρομητικοί στον ΠΑΟΚ; Για να δούνε τα ίδια και τα ίδια και τον Γιαννούλη αριστερό μπακ; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μια χαρά ήτανε τα 4 εκατ. ευρώ που του δώσανε. Και τι πάει να πει ότι είναι νταμπλούχος και αήττητος; Αυτό ήταν πέρυσι. Και τον πληρώσανε πέρυσι με το παραπάνω, μάλιστα. Ποιος έσπασε την κεντρική διαχείριση με τη Nova; Ο Σαββίδης την έσπασε, για να πάρει περισσότερα. Και τα πήρε.
Και γιατί σ’ το λέω αυτό; Για να μην παραμυθιάζει ο Σαββίδης τον κόσμο ότι ήθελε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε που μιλούσε δυο ώρες κάθε μέρα στα κανάλια. Την πάρτη του κοιτάει και καλά κάνει, δηλαδή. Τα άλλα τα ηθικά τα άφησε για τους Σαββιδοτέχνες να τον γράφουνε αναμορφωτή του ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλες τέτοιες παπαριές. Και να περιμένουνε τον Τσίπρα να έρθει στην εξουσία για να σπρώξει την εξυγίανση. Κι ήρθε ο Τσίπρας και ας το αφήσουμε καλύτερα.
Σ’ το προχωράω τώρα στα δύσκολα. Ο Σαββίδης ήταν αυτός που έλεγε ότι η συμφωνία με την ΕΡΤ θα δώσει τη δυνατότητα να βλέπει ο ελληνικός λαός τζάμπα τον ΠΑΟΚ και τα ρέστα. Κι έρχεται η στιγμή, που τίποτα δεν μένει κρυφό από τον ήλιο. Πάει στο καναλάκι του και ο Σαββίδης και σου λέει, ρίξε το πεντάευρω για να δεις την ομάδα. Δηλαδή, σαν να έλεγε στον λαό του ΠΑΟΚ με τις ξεριζωμένες πατρίδες, ότι σε βλέπω σαν πελάτη, κύριε. Σε βλέπω πελατάκι.
Έτσι είναι. Πελατάκι είναι ο οπαδός του ΠΑΟΚ. Αν θέλεις να τον δεις, σου λέει, πλήρωνε. Πάνε εκείνα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για τις χαμένες πατρίδες. Ο Σαββίδης είχε πολλές χαμένες παρτίδες στον ΠΑΟΚ και μιλούσε για χαμένες πατρίδες. Τώρα μιλάει το χρήμα. Αρκετά ξόδεψα, σου λέει, τόσα χρόνια. Γύρω στα 100 εκατομμύρια βγήκε ο λογαριασμός. Τώρα τα θέλω πίσω. Και καμάρωνε το Σαββιδοτεχνείο ότι σε μια ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αγόρασαν 2.500 με το πεντάυερω. Κι όχι μονάχα αυτό. Πλακώσανε οι ΠΑΟΚτσήδες ότι καλά κάνει ο Ιβάν και άλλα τέτοια. Τους παίρνει τα λεφτά μέσα από την τσέπη, κι αυτοί λένε ότι καλά κάνει ο Ιβάν. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.
Πάμε παρακάτω. Βλέπεις τα sites και κάνουνε υπολογισμούς. Της παπαριάς, λέω εγώ. Λένε ότι αν κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα το βλέπουνε καμιά δεκαριά χιλιάδες, θα βάζει στην απομέσα ένα μιλιόνι ο Σαββίδης στο τέλος του χρόνου. Μάλιστα. Παπάρια μάντολες, σου λέω εγώ. Θησαυρός τον περιμένει τον Σαββίδη, και θα το εξηγήσω. Δεν είναι πρακτική αριθμητική, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, μόνο για τους ΠΑΟΚτσήδες.
Γίνεται αύριο ένα παιχνίδι ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Άρη. Μάλιστα. Οι αντίπαλοι οπαδοί δεν θέλουνε να το δούνε; Απλά πράγματα σε ρωτάω. Θα κάτσει ο οπαδός του Ολυμπιακού ν’ ακούει το ματς στο τραντσιστοράκι, όπως γινότανε τη δεκαετία του ’60 με τον Στάθη Γαβάκη και τον Αντώνη Πυλιαρό; Όχι βέβαια. Με πόνο καρδιάς, αλλά να το δώσει το πεντάευρω.
Βάλε τώρα, εσύ, πόσα εκατομμύρια γάβρων ζουν στον πλανήτη, πόσα εκατομμύρια βάζελων ή ΑΕΚτζήδων και πόσα είναι οι Αρειανοί. Οι μισοί να δώσουν το πεντάευρω, χοντροκονόμησε ο Σαββίδης. Και δεν μιλάμε για τα εκατομμύρια των ΠΑΟΚτσήδων στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική. Μόνο γι’ αυτό τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ στη Ζάμπια δεν έχει προβλέψει ο Σαββίδης. Σε τι νόμισμα θα πληρώσουνε, δηλαδή.
Δεν είναι μόνο οι ΠΑΟΚτσήδες. Έχει ο άλλος τον νταλκά του να δει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, θα τα ακουμπήσει κανονικά στον Σαββίδη. Κατάλαβες τι πέτυχε μ’ αυτό το κόλπο ο Σαββίδης. Θα τα πάρει απ’ όλους. Να σ’ το προχωρήσω κι άλλο. Ξεκινάει ο ΠΑΟΚ με το πεντάευρω με τον Παναιτωλικό. Κι έρχεται το ματς με τον Ολυμπιακό και σου λέει, θέλω δεκάευρω. Γούστο του και καπέλο του. Τι θα κάνουνε, δηλαδή, οι πελάτες; Θα το πληρώσουνε το δεκάευρω. Νόμοι της αγοράς, θα σου πει ο εξυγιαντής Σαββίδης. Με τη Λαμία πέντε, με την ΑΕΚ δεκαπέντε.
Έτσι είναι. Άπαξ κι έχεις έναν λαό που τον ταΐζεις δεμάτια σανό κάθε μέρα, δεν κάνεις μεταγραφές και σου λέει κι ευχαριστώ, τον παίζεις στα δάχτυλα. Παιχνιδάκι τον κάνεις. Κομπολόι. Παραμύθι φούρναρης. Ότι και καλά, πολεμάς το κατεστημένο της Αθήνας. Δώσε το πεντάευρω για να μην ξανάρθουν οι Ντάλτον, που έλεγε κι ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν. Και σου λέει ο ΠΑΟΚτσής, έλα, μωρέ, ένα πακέτο τσιγάρα είναι. Και για κάποιον που δεν καπνίζει, τι είναι; Πέντε μπουκάλια γάλα είναι. Για να βγάλει τη βδομάδα.
Το καταλήγω. Για μένα, ο Σαββίδης έπαιξε θέατρο με τα τηλεοπτικά. Από πέρυσι το είχε σχεδιάσει το έργο για να κονομήσει. Δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη αυτά, ρε. Προγραμματισμένο ήτανε. Και πρώτα απ’ όλα, τα είχε ετοιμάσει όλα για να αντέξει το σύστημα. Πώς θ’ αντέξει ο σέρβερ έτσι και πλακώσουνε δέκα χιλιάδες νοματαίοι να δούνε το ματς με τον Παναιτωλικό; Πάει να πει ότι έχει γίνει η ανάλογη τεχνολογική προετοιμασία, πολύ καιρό τώρα, για ν’ αντεπεξέλθει το σύστημα.
Και καλά έκανε, βέβαια, γιατί άπαξ κι υπάρχουνε κορόιδα κι είσαι σοβαρός επιχειρηματίας, θα τους πιεις το μεδούλι, πουλώντας ΠΑΟΚτσηλίκι. Κι ο Ιβάν είναι σοβαρός. Όχι μόνο τα παίρνει από τους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά τον χειροκροτάνε κι από πάνω. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, ρε. Εκεί που πήγαινες στο καφέ και πλήρωνες δυο ευρώ τη φραπεδιά, έλεγες και τη μαλακία σου με τον διπλανό, τώρα σου λέει κάτσε σπίτι και πλήρωσε και ένα πεντάευρω. Κι άντε να το έχεις, πάει στο διάολο, λες, να το δώσω. Οι άνεργοι το έχουν να το δώσουνε;
Ή μήπως είπε ο Σαββίδης ότι γι’ αυτούς είναι τζαμπέ και δεν το έμαθα; Κι άντε, αυτοί βρίσκουνε κανέναν κολλητό και βολεύονται στο σπίτι του. Οι ηλικιωμένοι; Θα τους μάθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τι είναι το pay per view; Θα τους εκπαιδεύσει για το πώς μπαίνουνε στην εφαρμογή, πώς καταθέτουνε τα χρήματα στον λογαριασμό; Και ποια πλήκτρα θα πατάνε για ανανέωση αν κολλάει ο υπολογιστής; Όχι βέβαια.
Γραμμένη την έχει την τρίτη ηλικία ο Σαββίδης. Τώρα στα γεράματα, μάθε γέρο γράμματα. Είναι ο άλλος εβδομήντα φεύγα, και ο ΠΑΟΚ είναι ό,τι του απόμεινε, αφού τον ξετίναξαν στη φορολογία, του μάδησαν τη σύνταξη και μετράει το δεκάλεπτο, και ο Σαββίδης του βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά και του λέει να μάθει υπολογιστή. Αφού δεν μιλάει κανένας, εμάς μας περισσεύει. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά υπάρχουνε και «αριστεροί» στη Θεσσαλονίκη. Που έχουν ευαισθησίες. Ο Γιώργος Κούδας, ας πούμε. Μην τον πάμε στο πολιτικό. Αυτοί όλοι οι Φάμελοι που έχτισαν τη νέα Τούμπα δέκα φορές, γιατί δεν μιλάμε για το Σαββιδικό χαράτσι; Η Καίτη Κίτσο Νοτοπούλου;
Πάμε παρακάτω. Όλα τα ματς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα τα σπικάρουν οι Κόλκηδες. Αντικειμενικά. Τα πάντα όλα. Δημοσιογράφος δηλώνει ο Κόλκας και γράφει «εμείς στον ΠΑΟΚ». Μάλιστα. Εμείς. Βάζει και τον εαυτό του μέσα, δηλαδή. Και περιμένεις από αυτόν να είναι αντικειμενικός τώρα εσύ. Η Ακριβοπούλου του ΠΑΟΚ θα γίνει ο Κόλκας. Και μετά, θα βάλει για βουλευτής και θα πάει στο Κοινοβούλιο. Διότι άπαξ κι ο λαός του ΠΑΟΚ έβγαλε βουλευτές τη Νοτοπούλου και τον Ζουράρι, τι το καλύτερο έχουν αυτοί από τον Σταύρακα τον Κόλκα; Τίποτα απολύτως. Στο κάτω-κάτω της γραφής, έχει και μια κουλτούρα από τη μητέρα του, μούσα του Χατζηδάκι καθώς ήτανε, η Βούλα Σαββίδη. Μέχρι και για Ευρωβουλή παρέα με τον Ζαγοράκη πάει η Ακριβοπούλου του ΠΑΟΚ.
Και ξαναρωτάω τώρα εγώ. Δημοσιογράφοι από άλλες ομάδες θα υπάρχουνε στην Τούμπα για να περιγράψουνε το ματς; Μέχρι τώρα όλα τα Μέσα, γύρω στα 200 sites, έβλεπαν τηλεόραση και έγραφαν ό,τι ήτανε να γράψουνε. Τώρα πρέπει να πληρώνουν τον Σαββίδη. Άνθρωπος να πάει στην Τούμπα, απίθανο, σου λέω εγώ. Άρα, ό,τι πει ο Κόλκας. Είναι, όμως, και το άλλο. Τρίλεπτα στιγμιότυπα θα γίνει στην ΕΡΤ ο Σαββίδης; Δεν είναι υποχρεωμένος. Οπότε, ή πληρώνεις για να βλέπεις τα ματς του ΠΑΟΚ, ή δεν γράφεις τίποτα. Κι αν γίνουν τίποτα σφαγές του Δράμαλη στην Τούμπα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι τα τρίλεπτα, αν τα δώσουν, δεν θα είναι της μονταζιέρας;
Έτσι είναι. Μ’ αυτό που έκανε ο Σαββίδης άρχισε καινούργιο νταραβέρι με όλους. Κι ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο κανάλι κι ο Παναθηναϊκός κι ο Μελισσανίδηςμπορεί να φτιάξει ένα στο πιτς φυτίλι. Έτσι και δούνε Μαρινάκης, Αλαφούζος και «Τίγρης» ότι περπατάει το πράγμα με τον Σαββίδη, με σταυρωμένα τα χέρια θα κάτσουνε; Όχι βέβαια! Θα πάρουν τα μέτρα τους κι αυτοί. Και μετά, τι θα γίνει; Ποιος θα την πληρώσει; Ο λαουτζίκος. Αυτός που δεν έχει φαΐ στο πιάτο, θα πρέπει να πληρώνει για να δει μπάλα. Αντίο και χαίρετε.
Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουνε pay per view στην Ευρώπη. Κι η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ, όλοι. Και παίζουνε τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά σε μαγνητοσκόπηση. Εκεί, επειδή το βλέπουνε το ποδόσφαιρο σαν μπίζνα χοντρή, πρώτα υποστηρίζουνε την κεντρική διαχείριση. Κι όποιο θέλει, βλέπει και το καναλάκι της ομάδας του. Ο Σαββίδης έκανε βελούδινη επανάσταση, όμως. Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο του ποδοσφαίρου.
Ο Ιβάν κατάργησε τις καντίνες!
Στη διπλανή στήλη θα διαβάσετε ότι ο Σαββίδης πάει να ξετινάξει οικονομικά πρώτα τους ΠΑΟΚτσήδες, και μετά ό,τι αρπάξει από τους άλλους. Μέχρι και οι καντίνες έξω από το γήπεδο της Τούμπας δικές του είναι. Φοβερό είναι αυτό το πράγμα. Μεροκάματο βγάζουνε τόσα χρόνια αυτοί που πουλάνε τα βρώμικα στα γήπεδα και ο Σαββίδης ο ανθρωπιστής τούς καταργεί. Θα φτιάξει, λέει, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την PK Group τέσσερις καντίνες που θα πουλάνε τα βρώμικα. Τέλος αυτές οι γραφικές φιγούρες, που διαλαλούν το καλύτερο σουβλάκι και τα λουκάνικα τα τιγκαρισμένα στο λίπος, αλλά και πεντανόστιμα. Κι απ’ εκεί θα κονομήσει ο Σαββίδης, που ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο πρώτα. Αναβάθμιση, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο, θα είναι το street food. Έτσι θα γίνει το βρώμικο. Street food. Κι οι άνθρωποι αυτοί του μόχθου πού θα πάνε, ρε; Τα ματς περιμένουνε για να πάνε κάνα πιάτο φαΐ στην οικογένεια. Ούτε γι’ αυτό μιλάνε οι «αριστεροί» της Θεσσαλονίκης. Με τις κοινωνικές ευαισθησίες και καλά. Είπαμε, όμως. Με τον Σαββίδη δεν τολμάει κανένας να τα βάλει, γιατί κουβαλάει λαό πίσω. Που τον μαδάει, κι αυτός χειροκροτάει.

Τα τρίλεπτα
Ο Σαββίδης δεν θα ζητήσει λεφτά για τα τρίλεπτα; Πολύ σοβαρά μιλάω. Θα πει στην ΕΡΤ ότι θέλω τόσα για τα τρίλεπτα. Τα ίδια και στη Nova και στην Cosmote. Αυτά θέλω κι άμα γουστάρετε. Έτσι είναι. Πριβέ κλαμπ θα γίνει ο ΠΑΟΚ. Μόνο ΠΑΟΚτσήδες θα υπάρχουνε στην Τούμπα. Ούτε Ολυμπιακοί δημοσιογράφοι, ούτε Παναθηναϊκοί κι Αρειανοί κι ΑΕΚτζήδες. Του Σαββίδη είναι το μαγαζί. Όποιον θέλει, τον αφήνει να μπει – όποιον δεν θέλει, δεν τον αφήνει. Σάμπως θα εξεγερθεί κανένας δημοσιογραφικός κλάδος; Θα πούνε τίποτα αυτοί της Ένωσης Θεσσαλονικιών δημοσιογράφων; Τουμπέκα θα κάνουνε. Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τον Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη.
Data base στο PAOK Tv
Υπάρχει και κάτι άλλο στην όλη υπόθεση με το pay per view. Τα φακέλωμα. Για να σου δώσουνε κωδικό, πρέπει να καταθέσεις τα πάντα σου. Μπαίνεις στην data base του ΠΑΟΚ. Εκτός, δηλαδή, απ’ αυτούς που πάνε στο γήπεδο, έχεις κι άλλους. Και ποιοι δεν θα πλήρωναν να έχουνε μια τέτοια data base στο συρτάρι τους. Μιλάμε για χιλιάδες ονόματα. Και μην πει κανένα κορόιδο ποιος ενδιαφέρεται για τέτοιες λίστες. Όλοι, και πρώτα απ’ όλα οι πολιτικοί. Μόλις έρχονται εκλογές, έχουν τη λίστα και πλακώνουνε τα μηνύματα. Και λες τώρα εσύ. Πού διάολο το βρήκε ο κύριος υποψήφιος και μ’ έχει τρελάνει στα μηνύματα; Αυτό το λέει ένας σοβαρός άνθρωπος. Άλλος το θεωρεί μεγάλη του τιμή να του στείλει μήνυμα ένας υποψήφιος. Κι όχι μόνο αυτό. Χίλια πράγματα μπορείς να κάνεις έτσι κι έχεις τέτοια βάση δεδομένων. Να διαφημίζεις προϊόντα, να καλείς σε συγκεντρώσεις, να περνάς ό,τι γουστάρεις. Τελάλης είναι η data base. Και μην πει κανένας ότι υπάρχει κι ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων. Είδες τι έγινε στις προηγούμενες εκλογές με τα μηνύματα. Έγινε τίποτα, καμία έρευνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: