Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

S-400: ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ SUKHOI

Τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf και S-300 Favorit καθώς και τα πυροβόλα όπλα Pantyr-S1 Air-Favourite τέθηκαν σε λειτουργία για άσκηση που πραγματοποίησε ο στρατός της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
«Ασκήσεις εναέριας άμυνας απέδειξαν, για άλλη μια φορά, την ετοιμότητα των πυραυλικών και πυροβόλων συστημάτων μας. Τα πληρώματα χειρισμού των S-400 και S-300 στάθηκαν αντάξια ενάντια στις εικονικές απειλές εναέριων αεροσκαφών που πραγματοποίησαν επιδρομές στην προστατευόμενη περιοχή χρησιμοποιώντας όλο το φάσμα των υψομέτρων και της ταχύτητας», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας σε ανακοίνωση του.
Μαχητικά αεροσκάφη Su-24, Su-27 καθώς και Su-30SM, αλλά και τα ελικόπτερα Mi-8, Mi-24 και Ka-27 προσομοίωσαν τον εχθρό, με τους S-400 και S-300 να καλούνται να τους αναχαιτίσουν,

Οι ομάδες μάχης των συστημάτων εδάφους διεξήγαγαν πάνω από 30 εικονικές εκτοξεύσεις εναντίον των  στόχων του  «εχθρού».
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι αεροπορικές δυνάμεις του στόλου της Βαλτικής δοκιμάστηκαν τόσο στους εναέριους ελιγμούς αλλά και στην αξιοπιστία των ραντάρ. Τα μαχητικά Sukhoi είναι εξοπλισμένα με τα πιο εξελιγμένα ραντάρ αναγνώρισης και με αυτόματα συστήματα ελέγχου. Η ρωσική άσκηση ήταν μια επίδειξη δύναμης για τη Ρωσία και τις μονάδες τους στρατού της. Τα πιο σύγχρονα όπλα της βρέθηκαν στο προσκήνιο και δοκιμάστηκαν. Τόσο οι πύραυλοι (S-400, S-300) όσο και τα μαχητικά Sukhoi είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ρωσικής άμυνας.
Οι ασκήσεις χρειάστηκαν περίπου 20 είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, υπεράριθμο έμψυχο δυναμικό, αλλά και πάνω από 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας του στόλου της Βαλτικής.
S-400
Πηγή: TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια: