Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ

 ΑΝ κάποιος είχε ενστάσεις στο νομοσχέδιο περί ασύλου, ύστερα από τη συνηγορία και την… επιχειρηματολογία Ζουράρι, θα πρέπει να είναι σοβαρά προβληματισμένος
Στη Βουλή μόνο τα γερασμένα κόμματα της αριστεράς, δηλαδή τα κόμματα που έχουν κομματικά συμφέροντα από τη μπαχαλοποίηση στα ΑΕΙ και ο κακομοίρης ο Ζουράρις, που από τον Καμμένο έγινε τώρα βάρος στον Τσίπρα, έχουν συνασπιστεί για να κρατήσουν τα πανεπιστήμια στο παρελθόν. 
Θέλουν- και το έχουν αποδείξει δια της απραξίας τους- και τους εμπόρους ναρκωτικών μέσα στα ΑΕΙ και τους λαθρέμπορους και τους κατασκευαστές μολότοφ και τους κάθε λογής καταληψίες. 
Γιατί, αν δεν τους ήθελαν, θα έπρεπε να το πουν δημόσια και να ζητήσουν την απομάκρυνση και τη σύλληψή τους. Βεβαίως στις Δημοκρατίες, αυτά τα ζητήματα όταν φτάνουν σε κρίσιμο σημείο, τα επιλύει ο ελληνικός λαός, δια της ψήφου του. 
Και πριν από ένα μήνα ζήτησε με διαύγεια στο μήνυμα του, να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από τους παράνομους, να τερματιστεί κάθε παραβατικότητα και να διασωθεί το άσυλο μόνο για τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Και αυτό το αίτημά του, πολύ νωρίς γίνεται νόμος του κράτους. Όμως αυτό είναι το πρώτο και πιο εύκολο βήμα. 
Το δύσκολο είναι η εφαρμογή του. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και είναι πια καθαρά θέμα δημοκρατίας η σωτηρία των πανεπιστημίων μας από τους παράνομους, είναι θέμα δημοκρατίας η ελεύθερη διακίνηση ιδεών που παρεμποδίζεται από εμπόρους ναρκωτικών, χρήστες ναρκωτικών, λαθρέμπορους και παραβάτες κάθε λογής, που έχουν καταλάβει χώρους στα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας. 
Είναι να απορεί κανείς που τόσα χρόνια η συντεταγμένη πολιτεία και οι κυβερνήσεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων που πέρασαν, άφησαν τα πανεπιστήμια μας έρμαια στα χέρια ξένων προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, αντί να την προστατεύσουν. 
Με αποτέλεσμα η διακίνηση ιδεών και η ελευθερία έκφρασης, για τις οποίες ωρύονται ορισμένα κόμματα, να είναι πιο προστατευμένες έξω από τα πανεπιστήμια παρά μέσα σ’ αυτά. Ακραίο παράδειγμα ο Ζουράρις, που λέει στη Βουλή ό, τι ανοησία του κατέβει και βρίζει το ακροατήριο του χυδαία, κάτι που δεν θα μπορούσε να πράξει, σε αίθουσα διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: