Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΕΔΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΓΩ Π.Τ.Δ.: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ 

Με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει Καραμανλή - Παυλόπουλο, χτυπάει Σαμαρά, με κρυφό στόχο τη «συνταξιοδότηση» του Κυριάκου το 2023(!!!)

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από ΣΥΡΙΖΑϊκά κυρίως ΜΜΕ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έστω κι εάν αυτή θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Φεβρουάριο.

Έτσι, εκτός από τα «καυτά» ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου –ο οποίος σε άρθρο του στο «Κουτί της Πανδώρας» στις 26/7, «γνωμοδότησε» ότι ο Σαμαράς μένει χωρίς ρόλο, ενώ τον Καραμανλή τον φωτίζει προβολέας στην κομματική πινακοθήκη(!!!)–, την περασμένη Κυριακή υπήρχε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα «Kontra news» με τίτλο: «Σαμαράς: Ο επόμενος πρόεδρος θα είμαι εγώ». Ο υπότιτλος ήταν ότι «Ο Κυριάκος προτιμά τον Κώστα Καραμανλή» και ότι «Δεν θα κάνει (ο Κυριάκος) το χατίρι του προκατόχου του (Σαμαρά)»,

Βέβαια, όλα τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του δημοσιογράφου, αφού ουδέποτε ο Αντώνης Σαμαράς έχει τοποθετηθεί για πιθανή υποψηφιότητά του για όποιο αξίωμα, και κατά συνέπεια ουδέποτε έθεσε τέτοιο θέμα στον πρωθυπουργό, δεδομένου μάλιστα ότι το προνόμιο αυτό ανήκει αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε άλλη ανάρτησή του στο anoixto parathyro πάλι ο δημοσιογράφος Γ.Λακόπουλος είχε πλέξει το εγκώμιο του νυν Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, λέγοντας ότι: «Εκτός από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, οιονεί ιδρυτή άλλωστε της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, στην  πρώτη γραμμή θα βρει κανείς δυο διανοούμενους: Τον σοφό  και αξιοσέβαστο Κωνσταντίνο Τσάτσο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, του οποίου η ευρυμάθεια και η επιστημονική κατάρτιση και το ακαδημαϊκό κύρος αναγνωρίζονται εντός και εκτός των συνόρων».
Στο άρθρο του στην «Kontra news» ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναγνώστου συναγωνίζεται επαξίως τον… Πινόκιο, γράφοντας πλήθος από ανακριβείς δήθεν τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά.
Με «έγκυρες» πληροφορίες αναφέρει ότι ο Σαμαράς διαφωνεί με τον Κυριάκο για την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου, όταν το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ήταν από τον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος της εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, και τόνισε ότι ευελπιστεί και ο εορτασμός το 2021 να έχει ανάλογη –διαφορετικής μορφής όμως– επιτυχία.
Βέβαια, στη συνέχεια ο δημοσιογράφος μπλέκει «το σώβρακο με τη γραβάτα», όπως λέει ο λαός, αφού  αναφέρεται στην ενεργό συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, αλλά βάζει στο τραπέζι την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή –παρά τα όσα συζητούνται για την πολύ μειωμένη συμπαράστασή του στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου– αν ο τελευταίος θελήσει να είναι υποψήφιος για την Προεδρία.
Όλα τα παραπάνω, για όσους βλέπουν «πίσω από τον τοίχο», υπάρχει εξήγηση και μάλιστα πολύ απλή.
Κατ’ αρχάς, στα τεσσεράμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, στο στόχαστρο της Κουμμουνδούρου είχαν μπει δύο πρόσωπα: Ο Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis και η Μαρέβα Μητσοτάκη γιατί ήταν η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού.
Βλέποντας οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν η κολόνα στήριξης του Κυριάκου –σε αντίθεση με τον άλλο πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, που «φρόντισε» μόνο για τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την τοποθέτηση σε υπουργικός θώκο του ΣΥΡΙΖΑ της «καραμανλικής φιλοσοφίας» κα Κατερίνα Παπακώστα, και είχε χλιαρή αντίδραση στις πολλαπλές τοποθετήσεις υπέρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του επί σειρά ετών alter ego του κ. Αντώναρου– προσπάθησε να τον εξοντώσουν με σκευωρίες τύπου Novartis.
Έτσι σήμερα, εκτιμώντας ότι ως αντιπολίτευση πρέπει να δημιουργήσουν μια εικόνα εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία, έκατσαν κάτω και έφτιαξαν τη συνταγή(!!!).
Ξεχνώντας ότι προ 2-3 μηνών, αλλάζοντας πλεύση για τον Κώστα Καραμανλή, του καταλόγιζαν ευθύνες για τα ελλείμματα επί θητείας του, ξεχνώντας ότι προ μηνός στηλίτευαν την απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου για το θέμα του προεδρικού διατάγματος που αφορούσε την επιλογή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης της κας Κοκκοτίνη, έστρεψαν τα βέλη τους μόνο κατά της ενδεχόμενης υποψηφιότητας για την Προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, προτείνοντας πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο, αν επρόκειτο να αρνηθεί ο Κώστας Καραμανλής
Πού στοχεύουν;
Είναι πολύ απλό. Αν επιλεγεί από τον Κυριάκο ένας εκ των Προκόπη Παυλόπουλου ή Κώστα Καραμανλή, θα έχουν το αφήγημα ότι υποχρέωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βαδίσει στις δικές τους γραμμές, δηλαδή να επανέλθει στην προ Novartis περίοδο που ο Δημ. Παπαγγελόπουλος στους εθνάρχες Ελευθέριο Βενιζέλο και Κωνσταντίνο Καραμανλή συμπεριελάμβανε και τον Αλέξη Τσίπρα(!!!).
Αν ο Κυριάκος επιλέξει τον Αντώνη Σαμαρά, τότε οι πολέμιοι του πρώην πρωθυπουργού θα έχουν κοινή πορεία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα εμμένουν πάντοτε στο «όχι» κάθε ιδέας, πρότασης, νομοσχεδίου, του πρωθυπουργού, που θα έφερναν την Ελλάδα σε έναν καλύτερο δρόμο.
Όπως προείπαμε, ο Αντώνης Σαμαράς ποτέ και σε κανέναν δεν έκανε νύξη για την πιθανή υποψηφιότητά του ως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Βεβαίως, δεν νομίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός στην πιο ώριμη πολιτική ηλικία του θα έλεγε «όχι» σε μια πρόταση για την κορυφαία θέση του πολιτεύματός μας.
Το ερώτημα είναι ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει επαφή με τους κορυφαίους ηγέτες της Ευρώπης, να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους για την εισροή επενδύσεων, να τοποθετηθεί απέναντι στην τουρκική απειλή ενεργοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτει η ευρωπαϊκή και η ΝΑΤΟϊκή συμμετοχή μας;
Και βέβαια, ποιος άλλος θα εξασφάλιζε την ηρεμία μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, τα υπόλοιπα τεσσεράμισι χρόνια, όταν ο Κυριάκος θα έχει απέναντί του όλη την αντιπολίτευση, κάποια φθορά από την κυβερνησιμότητα, τις αναμενόμενες επιθέσεις από μερίδα του επιχειρηματικού και μιντιακού χώρου –που δεν τους κάνει τα χατίρια–, και οι οποίοι βεβαίως δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού, που αλλάζουν όλο το σκηνικό που είχαν δημιουργήσει τις προηγούμενες δεκαετίες.
Με όλα τα προαναφερόμενα στη φαρέτρα του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικό να ελπίζει σε… «συνταξιοδότηση» του Κυριάκου σε ηλικία 55 ετών το 2023…
Η στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει από το 2016, με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Κυριάκο, συνεχίστηκε όλο το χρονικό διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και υπήρξε άκρως εντυπωσιακή η προσφορά του στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία, όταν επί σειρά μηνών επισκέφτηκε σχεδόν όλη την Ελλάδα, για να στηρίξει την παράταξή του.
Όλα λοιπόν τα γραφόμενα επιπέδου… Πινόκιο, περί σχεδίου υπονόμευσης του πρωθυπουργού και της παράταξής του, που στήριξε ως βουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός, προφανώς έχουν απήχηση σε κύκλους τύπου Ρουβίκωνα και Εξαρχείων ή στις γνωστές κλειστές συνεδριάσεις των ΣΥΡΙΖΑίων με βασικούς «ομιλητές» τους κ.κ. Καρτερό, Βερναδάκη καιΝίκο Παππά και άλλα πρωτοπαλίκαρα της πρώτης φοράς Αριστεράς.
Μάλλον και της τελευταίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: