Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό - κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης - βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Τσίπρας με βάση τον ανασχηματισμό στο εσωτερικό του κόμματος του, απέδειξε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο του «μαγαζιού» του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη (ίσως και η μοναδική του) έννοια, είναι να μην αμφισβητηθεί και όχι να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο, αυτόν του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν θα καταφέρουν ποτέ να ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Είναι μόνο «ικανοί» για πεζοδρομιακές κραυγές, ίντριγκα και βρόμικα χτυπήματα σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων.

Η ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής

Η κρίση των τελευταίων μηνών, εκτός από την ανικανότητα του Τσίπρα να αντιπαρατεθεί πολιτικά και θεσμικά απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη,

ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον το Κίνημα Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό.

Η Φώφη Γεννηματά με όπλο τις τεκμηριωμένες πολιτικά, συγκροτημένες και κοστολογημένες προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, αναδείχθηκε ως η άτυπη ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η αντικειμενική αυτή εικόνα, ήδη αρχίζει να καταγράφεται και στις πρώτες μετρήσεις της κοινής γνώμης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το φθινόπωρο.

Οι επόμενοι μήνες, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, θα αποτελέσουν την απαρχή πολιτικών ανατροπών.

Με επίκεντρο την αλλαγή των δεδομένων στην Κεντροαριστερά.

Η πορεία του Τσίπρα και του προσωποπαγούς κόμματος που πάει να στήσει θα είναι νομοτελειακά ΦΘΙΝΟΥΣΑ. Για αυτό και ήδη άρχισαν να πηδάνε πρώτα από το καράβι της Κουμουνδούρου, τα γνωστά λαμόγια και τρωκτικά που αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην εξουσία.

Εάν λοιπόν η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής συνεχίσουν να καταγράφουν τις  πολιτικές επιδόσεις που επέδειξαν τους τελευταίους μήνες, θέτουν βάσεις έτσι ώστε να αποτελέσουν τον ΙΣΧΥΡΟ πόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην Κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από το "Καρφί"

Δεν υπάρχουν σχόλια: