Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Σε αναβολή οδεύουν, αν δεν έχουν ήδη αποφασιστεί, οι εμβολιασμοί ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσα τους και της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να αρχίσουν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το fokidanews, κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί και στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας. Παράλληλα, αναβάλλονται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας.

Επιπλέον, όπως ανέφερε  το e-thessalia.gr, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ επικοινώνησε με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Η απόφαση,

σύμφωνα με την ιστοσελίδα, φέρεται να αφορά επίσης τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί.

Έτσι, μετά το χθεσινό κρεσέντο για αναβολή εμβολιασμών σε νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας , της Θεσσαλίας της Πελοποννήσου και αλλού, σήμερα ήλθαν και ανακοινώσεις εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας, όμως απάντηση από το υπουργείο ή την κυβέρνηση δεν έχει έρθει, κάτι που λογικά αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.


https://www.fokidanews.gr/73830/pros-anavoli-emvoliasmon-kai-sto-gn-amfissas/

“Αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων”, αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ως προς τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε και από την κεντρική δομή υγείας της Άμφισσας αναλυτικό κατάλογο των ατόμων από το υγειονομικό προσωπικό τα οποία βρίσκονται στην πρώτη σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό. Στη λίστα που στάλθηκε στο Υπουργείο περιλαμβάνονται 71 στελέχη του νοσοκομείου, τα οποία προέρχονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία είναι και εκείνα που θα εμβολιαστούν πρώτα στο νομό, όταν αρχίσουν εν τέλει οι εμβολιασμοί. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα εμβολιασμού, καθώς και ανάλογη αίθουσα ανάνηψης, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ληφθεί από πλευράς Υπουργείου. Σειρά μετά έχουν τα δύο κέντρα υγείας της Φωκίδας, εκείνο της Ιτέας και το αντίστοιχο του Λιδωρικίου, για τα οποία οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: