Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΟΥ "ΑΝΟΙΞΕ-ΚΛΕΙΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Και να 'μασταν μόνο εμείς οι εκπαιδευτικοί, "άντε καλά"... Αλλά και τα παιδιά;; Κι εντάξει για την Κεραμέως και όλη την ακροδεξιά παρέα του υπουργείου "Παιδείας" το ξέραμε: Από τις μάσκες-αλεξίπτωτο του φίλου επιχειρηματία μέχρι τα παγουρίνο του άλλου φίλου επιχειρηματία που μας "πουλούσαν" ως ύψιστα μέτρα προστασίας το Σεπτέμβρη κι από τα ανοιχτά παράθυρα μες στο καταχείμωνο, μέχρι τις βαριοπούλες τους τοίχους να γκρεμίσουμε, πόρτες πολλές να έχουμε και μέχρι τα Rolling Break που τώρα μας προτείνουν, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε. 

Αυτοί που σίγουρα γελάνε είναι οι φίλοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων καθώς ούτε επιπλέον προσωπικό θα προσλάβουν (καλά καλά το υπάρχον δεν πληρώνουν) ενώ τα δίδακτρα θα εισπράξουν και γενικά το κεφάλαιο με τις επιχειρήσεις που με την επιστροφή των γονιών θα συνεχίσουν,

λες και δεν τρέχει τίποτα...

Ξέροντας ποια συμφέροντα ήρθε να υπηρετήσει, δεν περίμενα από την υπουργό και το συνάφι της εύκολα ν' αποδεχτεί ούτε το χωρισμό των τμημάτων και παρεπόμενα προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών ούτε τα τακτικά δωρεάν τεστ και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, παρά μόνο την κακόφημη Εξ Αποστάσεως "εκπαίδευση" που τα συμφέροντα των πολιτικών της φίλων εξυπηρετεί. 

Και καθώς ξεκάθαρα τάσσομαι υπέρ των ανοιχτών αλλά ΑΣΦΑΛΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , μ' όλους εμάς τα 'χω, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, που είτε πίσω από συγκεκριμένες κομματικές λογικές ταμπουρωμένοι είτε μέσα στο φόβο και το "δεν υπάρχει εναλλακτική" φυλακισμένοι, επιτρέπουμε να συνεχίζεται το έγκλημα κατά μόρφωσης και της δουλειάς, της υγείας και της ζωής μας και δεν στείλαμε στα αζήτητα της ιστορίας την υπουργό και την αντιδραστική πολιτική της.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά! Έστω και τώρα να βάλουμε μπρος και με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουμε την πρόδηλη ανάγκη ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που θα οργανώσει την αντίστασή μας στην παρούσα και την επερχόμενη λαίλαπα και τον αγώνα για την ανατροπή της!!!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ!!!  

Του Ηλία Σμήλιου - f/b

Δεν υπάρχουν σχόλια: