Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ...ΕΦΥΓΕ

Συγκίνηση σκόρπισε στους κατοίκους της Φωκίδας η είδηση του θανάτου του γυναικολόγου Αμέτ Ριβάν.

Ο γιατρός Αμέτ Ριβάν, ο οποίος ήταν Έλληνας πομακικής καταγωγής, υπηρέτησε και στο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας, από όπου έφυγε με μετάθεση πριν από περίπου 14 χρόνια. 

Η ανάμνηση του όμως παρέμεινε μέχρι σήμερα στους κατοίκους της περιοχής μας.

Γιατρός με επιστημονική επάρκεια και κυρίως ο  ανθρώπινος χαρακτήρας  του τον έκανε γρήγορα αγαπητό στην κοινωνία της περιοχής μας. Και παρ όλο που είχε φύγει  πριν 14 χρόνια από το νοσοκομείο Άμφισσας, συνέχιζε να εχει επικοινωνία με ασθενείς τηλεφωνικώς στους οποίους έδινε ιατρικές συμβουλές και οδηγίες με αγάπη αγόγγυστα και με περίσσια καλοσύνη. Απλός σαν φίλος και χωρίς iχνoς έπαρσης.

Ήταν τυχεροί όσοι τον γνώρισαν.

“Έφυγε” τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,

του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν επί πολλές ημέρες με κορονοϊό, σε ηλικία 61 ετών.

Με καταγωγή από την Κομοτηνή, εργαζόταν επί πολλά χρόνια στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, όπου είχε διοριστεί το 2006, αλλά τον τελευταίο καιρό έπαιρνε συνέχεια αποσπάσεις σε άλλες περιοχές. Το 2018 είχε αποσπαστεί στο Κέντρο Υγείας Καρύστου,. ενώ τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιούλιο, είχε αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης όπου και εργαζόταν. Βρέθηκε πριν λίγο καιρό θετικός στον κορονοϊό ενώ ήταν στην Κομοτηνή και επειδή η κατάσταση του επιδεινώθηκε διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: