Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

“ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ;”

Το να αντιληφθεί κανείς το τι διαδραματίζεται στα ενδότερα του “βαθέως δεξιού κράτους” είναι σχεδόν αδύνατο. Αλλά είναι κάποιες περιπτώσεις, που η εικόνα που προκύπτει εξαιτίας της αντιπαράθεσης που έχουν μεταξύ τους κάποιοι εξουσιαστικοί μηχανισμοί, δεν δείχνει απλώς την σαπίλα του συστήματος αλλά και την λειτουργία του Μητσοτακικού καθεστώτος που σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το “επιτελικό κράτος” έχει την δομή μιας μαφιόζικης συμμορίας με τα ανάλογα αλληλοκαρφώματα.

Διαβάζεις, ας πούμε την δήλωση που έκανε σήμερα ο μέχρι πριν λίγες ώρες αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, που τώρα η κλίκα Θεοδωρικάκου -έτσι προκύπτει απ’ την δήλωσή του- ξήλωσε από την θέση του, και μένεις άναυδος. Ο αρχιμπάτσος που έπεσε σε δυσμένεια, -για λόγους που φυσικά δεν ξέρουμε,- αφού ρίχνει τις μπηχτές του για τον πολιτικό του προϊστάμενο- “Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικοί μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός”, μας γράφει- συνεχίζει με απίστευτες κατηγορίες για την ηγεσία του υπουργείου ΠροΠο.

“Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί,

δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσα έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν ένα περίπου μήνα”.

Τι μας λέει δηλαδή ο τύπος; Οτι αυτός λειτουργούσε βάσει των Συνταγματικών επιταγών, αλλά αυτό δυσαρεστούσε κάποια “κέντρα εξουσίας” και τον απομάκρυναν από το πόστο του. (Φυσικά ο μπάτσος κάνει την αγιογραφία του, αλλά αυτό δεν μας αφορά).

Είχαμε πριν λίγες μέρες τον βουλευτή της Ν.Δ να απευθύνεται σε δημοσιογράφους και να ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν τους λέει: “Εσείς δηλαδή τι πιστεύετε; Οτι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη;“, έχουμε σήμερα έναν αρχιμπάτσο να κατηγορεί τους μέχρι χτες πολιτικούς προϊσταμένους του ότι δυσαρεστούνται όταν ένας κρατικός αξιωματούχος λειτουργεί “όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί“.

“Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων;”, που θα ‘λεγε και ένας δικηγόρος επαρχιακού δικαστηρίου την δεκαετία του ’60 ότι έχουμε ένα πολιτικό σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι του;

vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: