Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ: “ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ”

Μην έχοντας μαντικές ικανότητες δεν μπορούμε να ξέρουμε τι παρασκήνιο παίχτηκε και ο Πατούλης όχι απλώς να αποσύρει την υποψηφιότητα του από Περιφερειάρχης. αλλά και με δηλώσεις του τύπου “Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου …”, εμφανίζεται πιστός στρατιώτης του κυβερνητικού κόμματος.

Μέχρι τώρα η επικρατέστερη εκδοχή είναι, ότι ο Μητσοτάκης τον έχει φακελωμένο και συνεπώς εύκολο θύμα εκβιασμού, με τον μηχανισμό τηλεφωνικών υποκλοπών που διέθετε. Η στήλη που διαθέτει, όμως ο “Προσωπάρχης” των “Νέων”, παρουσιάζει και μια άλλη εκδοχή: «Ο νυν περιφερειάρχης διαφήμιζε με ένα βιντεάκι του μισού λεπτού την ασφαλτόστρωση της Συγγρού ως απόδειξη ότι η Αττική αλλάζει – οπότε, ορισμένοι υπέθεσαν πως έτσι υποδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία. Τελικά, όμως, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Μήπως του έγινε κάποια προσφορά που δεν μπόρεσε να αρνηθεί;».

Υπονοεί άραγε κάτι ο γραφιάς του Μαρινάκη με το διφορούμενο σχόλιο του; Κι αυτό γιατί η “προσφορά” μπορεί να μεταφραστεί σαν υπόσχεση ότι θα του δοθεί κυβερνητικό αξίωμα στο μέλλον, αλλά και σαν ότι το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει σε βάρος του Πατούλη “χαρτιά και ντοκουμέντα” οπότε η συνδιαλλαγή εστιάζεται στο να αποσύρει την υποψηφιότητά του -όπως και έγινε- για να μην αποκαλυφθούν λαμογιές του.

Σε κάθε περίπτωση “όμορφος κόσμος ηθικός,

νεοδημοκρατικά πλασμένος” για να παραφράσουμε τον ποιητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: