Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ-ΙΤΕΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: “Δρόμος Δεσφίνας-Ιτέας”.

 Το οδικό δίκτυο Δεσφινας Ιτέας (όχι ότι του Δίστομου που προηγείται είναι καλύτερο) είναι ο προάγγελος του Γολγοθά που περιμένει τους οδηγούς που μετά θα κατευθυνθούν Ναύπακτο. Για το δεύτερο κομμάτι δηλαδή του οδικού δικτύου Ιτέας Ναυπάκτου έχω καταθέσει ερώτηση σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο και φυσικά δεν πήρα απάντηση. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Για το οδικό δίκτυο Δεσφινας Ιτέας έχω καταθέσει ερωτήσεις στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή και ήταν τότε που ανακαλύψαμε ότι από το αρμόδιο υπουργείο έχει χαρακτηριστεί δευτερεύον οδικό δίκτυο και γιαυτό το λόγο θα περιμέναμε τις εκπτώσεις από τα έργα ασφαλτόστρωσης της ορεινής Δωρίδας για να μπαλώσουμε ορισμένα σημεία όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

 Φυσικά δεν έγινε το παραμικρό και επανήλθα με ερώτηση για το ίδιο θέμα και για κόμβο στην είσοδο της Δεσφινας. Αναλυτικά αναφέρομαι στην προηγούμενη ερώτηση μου. Το θέμα τότε έφτασε στη βουλή με σχετική ερώτηση από το κόμμα της Ελληνικής λύσης. Ο αντιπεριφεριαρχης και ο Δήμαρχος Δελφών τότε ανακοίνωσαν πανηγυρικά από κοινού την κατασκευή κόμβου.Φυσικά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

 Εδώ θέλω να ρωτήσω και το εξής,

αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την άρση καταπτώσεων σε αρκετά σημεία του δρόμου που οι βράχοι φαίνονται με γυμνό μάτι έτοιμοι να ξεκολλήσουν με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγετε.

 Ερωτάται η περιφέρεια σε ποιες ενέργειες σκέφτεται να προχωρήσει ώστε να ξεκινήσουν άμεσα σ αυτό το κομβικό σημείο του οδικού δίκτυο της Φωκίδας που έχω αναφερθεί παλαιότερα και προσπαθώ εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια να δοθεί λύση και ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό;

 Και ένα τελευταίο ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης είχε απαντήσει τότε ότι έχουν δαπανηθεί 1,7 εκατομμύρια ευρώ από το 2017 μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση 8 χιλιομέτρων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο κάτι που εύκολα ο καθένας θα μπορούσε να το ερμηνεύσει ότι πραγματικά χρησιμοποιήθηκαν υλικά ίδιας αξίας με το χρυσό και για τα συρματοπλέγματα που συγκρατούν τους βράχους από ασημί. Θα επιθυμούσα αναλυτική κατάσταση των εργασιών από το 2017 μέχρι σήμερα γιατί αυτό το νούμερο ζαλίζει και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που έχει ο συγκεκριμένος δρόμος

 

 Μετά τιμής

 Παρασκευάς Δρόσος

 περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας

 με την παράταξη Στερεά Υπεροχής

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΔΡΟΣΟ..ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ !! Ο ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!