Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ! ΟΥΡΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ...

Ουρές στο Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σχηματίζουν αναρίθμητοι Λαρισαίοι, αντιδρώντας στις νέες ταυτότητες, εκτιμώντας ότι η ψηφιακή μορφή τους είναι «ασύμβατη» με τη χριστιανική πίστη. Τις τελευταίες ημέρες Λαρισαίοι, σε πλήθος περιπτώσεων μάλιστα με το σύνολο των μελών των οικογενειών τους, καταφεύγουν μαζικά στο Αστυνομικό Μέγαρο στη συνοικία της Νεάπολης, προκειμένου να εκδώσουν νέα αστυνομική ταυτότητα και να προλάβουν τις ταυτότητες νέου τύπου, η έκδοση των οποίων έχει προαναγγελθεί.
Συμπολίτες που φαίνεται να ασπάζονται την άποψη ότι οι νέες, ψηφιακού τύπου (με τσιπ) ταυτότητες, προσβάλλουν τη θρησκευτική τους πίστη σχηματίζουν ανθρώπινες ουρές και δηλώνοντας απώλεια της παλαιάς τους ταυτότητας ζητούν την έκδοση νέων, οι οποίες έχουν δεκαετή ισχύ.


Εκτιμώντας με τον τρόπο αυτόν ότι για το επόμενο διάστημα τουλάχιστον δεν θα υποχρεωθούν να παραλάβουν τις ψηφιακές ταυτότητες, για τις οποίες αναφέρουν πως η έκδοσή τους είναι ενταγμένη «στη νέα τάξη πραγμάτων» και φέρουν το «χάραγμα του αντίχριστου».

Ότι η αντίδραση είναι καθοδηγούμενη είναι – αμφίβολο, καθώς το ίδιο φαινόμενο και αναγράφεται παράλληλα αυτές τις ημέρες και σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, που σημαίνει ότι οι πολίτες υπακούουν σε κύκλους και αντιδρούν πανελλαδικά με τον ίδιο τρόπο.

Η απόφαση των συμπολιτών εκτιμάται πως είναι καθοδηγούμενη από θρησκευτικούς κύκλους, χωρίς αυτό να δηλώνεται επισήμως, τουλάχιστον όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε αντιταχθεί δημοσίως στην εξέλιξη και μάλιστα στο πλευρό της είχε ταχθεί μερίδα του πολιτικού κόσμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην «Ε», προχθές το μεσημέρι συμπολίτες είχαν σχηματίσει ουρά «μέχρι και έξω» από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, αναμένοντας να ανοίξει το Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων, ενώ κατά την πρωινή λειτουργία του Γραφείου συμπολίτες συγκεντρώνονται από τα χαράματα. Υπενθυμίζεται πως η έκδοση των ταυτοτήτων νέου τύπου είχε προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μάλιστα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε αναφέρει πως «εί χα την τιμή να συναντηθώ με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και να συνομιλήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης και με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες.

Μαζί με τον αρχηγό της @hellenicpolice, αντιστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο, τους ενημερώσουμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Ο κ. Μηταράκης, ωστόσο, έχει πλέον αποπεμφθεί από την Κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, για άλλους λόγους, οπότε μένει να αποδειχθεί εάν ισχύει το χρονοδιάγραμμα που ήθελε τις νέες ταυτότητες να εκδίδονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, ωστόσο, της Πολιτείας ότι οι νέες ταυτότητες δεν προσβάλλουν τη χριστιανική πίστη, αντίθετες απόψεις βρίσκουν απήχηση σε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι συντάσσονται με θρησκευτικούς κύκλους (ορθόδοξων σωματείων κ.λπ.) και σχηματίζουν έτσι ανθρώπινες ουρές για να προλάβουν την έκδοση των νέων δημοσίων εγγράφων ταυτοπροσωπίας.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: