Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΚΕΝΤΡΩΟ» ΚΟΜΜΑ

Όσοι εξακολουθούν να φαντάζονται το ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα γρήγορα θα προσγειωθούν ανώμαλα.
 Όταν οι λαϊκές μάζες απαλλάσσονται με «ανώμαλη προσγείωση» από τις «αριστερές» αυταπάτες ΤΟΤΕ, αν υπάρχει κινηματικό κενό, στρέφονται προς το άλλο άκρο: Της ακροδεξιάς ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. 
Και εκεί καραδοκούν, εξοπλισμένες πλήρως, οι συμπαγείς δυνάμεις της κοινωνικής αντίδρασης: του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ. 
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες λοιπόν… 
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ελπιδοφόρο γεγονός, πρέπει να συνοδευτεί ΑΜΕΣΑ από την πυροδότηση μαζικών, ρωμαλέων και αγωνιστικών κινημάτων.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 2012 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1981
Μαρξ-Ένγκελς-Βελουχιώτης!
«Αριστερά της αριστεράς» είχε χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ ο (ψευτοεθνάρχης) Καραμανλής, το 1977. Και δεν είχε άδικο. Την εποχή εκείνη, μερίμνη του  Τζουμάκα, τρία πορτραίτα «κοσμούσαν» τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια: του Μαρξ, του Ένγκελς και του Άρη Βελουχιώτη (τα ίδια που «κοσμούσαν» και τις γιάφκες της 17Ν.)! 
Σήμερα, μπορεί σε κάποιο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεμείνει κανένα αραχνιασμένο πορτραίτο του Τσε Γκεβάρα…,

Τα συνθήματά του ΠΑΣΟΚ της εποχής ήταν όμοια με του ΚΚΕ, τα εξής: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω για πάντα από το ΝΑΤΟ», «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Έξω απ’ την ΕΟΚ των μονοπωλίων», «Ελλάδα-Κύπρος-Παλαιστίνη, Αμερικάνος δε θα μείνει κ.τ.λ. 
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διανοείται να αμφισβητήσει τη συμμετοχή της Ελλάδος στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και δε βγάνει άχνα για τις βάσεις. Δε λέει κουβέντα για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. κι ούτε καν το ευρώ δεν αμφισβητεί!

Το μαρξιστικό ΠΑΣΟΚ
Τότε το ΠΑΣΟΚ αυτοχαρακτηριζόταν –δια στόματος Ανδρέα- ως «μαρξιστικό, αλλά όχι δογματικό κόμμα», στοχοποιούσε ως εχθρό το ντόπιο και ξένο «μεταπρατικό» κεφάλαιο και τον «αμερικάνικο ιμπεριαλισμό», χαρακτήριζε «μόνο θεσμό» τον λαό, δήλωνε «συνέχεια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» και στόχευε στον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας». 
Είχε δε τροτσκιστικές «συνιστώσες» (π.χ. το «Ξεκίνημα για τη μαρξιστική τάση του ΠΑΣΟΚ»), κατανοούσε (και υπογείως καθοδηγούσε) τους λεγόμενους «αναρχοαυτόνομους» των Εξαρχείων, πρωτοκλασάτα στελέχη του (όπως π.χ. η Μελίνα Μερκούρη, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος κ.α.) υπεράσπιζαν με πάθος τους ακροαριστερούς  της εποχής, ενώ κάποιοι μουσάτοι, προερχόμενοι από το ΠΑΚ, φλερτάριζαν ανοιχτά με τον ένοπλο αγώνα… 
Σήμερα, ανάλογες θέσεις εκφράζουν μόνο κάποιες ξεχασμένες και παντελώς ανυπόληπτες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!
1981
Το ΠΑΣΟΚ θα μας πάρει τα σπίτια και τα χτήματα!
Και βέβαια, η αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ από την τότε νουδούλα, ήταν απείρως πιο κινδυνολογική απ’ ότι είναι σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η τωρινή έχει να κάνει με μονομερείς ενέργειες (τις οποίες ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει 100 φορές ότι απορρίπτει), έξοδο από το ευρώ (ο Όλι Ρεν δήλωσε τη μία ότι ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την επομένη τον επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τσίπρας με συνέντευξή του στο Reuters) και άλλα τέτοια. 
Το 1981, η ΝΔ –με πρώτο βιολί τον Αβέρωφ, «πολιτικό πατέρα» του φον Αντωνάκη- κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να εγκαταστήσει «μαρξιστικό-μονοκομματικό καθεστώς», ότι «καλύπτει αναρχικούς εμπρηστές», ότι «θα καταργήσει την ιδιοκτησία» (το απλοϊκό σύνθημα στα χωριά ήταν «το ΠΑΣΟΚ θα μας πάρει τα σπίτια και τα χτήματα»), ότι «θα δημεύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ότι «θα ιδρύσει λαϊκό στρατό, λαϊκή αστυνομία και λαϊκά δικαστήρια» και άλλα που σήμερα που τα δύο κόμματα «αδερφοποιήθηκαν» φαντάζουν γελοία. Κι όλα αυτά δεν τα ’λεγαν μόνο οι «σκληροί». 
Ακόμα και ο μετριοπαθής Ράλλης («δε θέλω ου») είχε καταγγείλει «την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να εγκαθιδρύσει μονοκομματική δικτατορία με τον οικονομικό εξαναγκασμό όλων των τάξεων και την απαγόρευση λειτουργίας των μη σοσιαλιστικών κομμάτων».
imageρυην
ΝΔ: «Αν επικρατήσει το ΠΑΣΟΚ δε θα ξανακάνει εκλογές»!
Μάλιστα, η Κ.Δ. της ΝΔ είχε εκδώσει ένα προεκλογικό φυλλάδιο, υπό τον τίτλο «Το Πιστεύω του ΠΑΣΟΚ», στο οποίο κατήγγειλε τα εξής φοβερά και τρομερά: «Το ΠΑΣΟΚ είναι μαρξιστικό κόμμα, όχι μόνο στη μέθοδο, αλλά στην κοσμοθεωρία και στις θέσεις του και στην πρακτική του. Ταυτόχρονα είναι ένας επαναστατικός, λαϊκιστικός και μονοκομματικός οργανισμός. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία, ότι ενδιαφέρεται για την πάλη των τάξεων, για τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και την κυριαρχία μιας τάξεως πάνω στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι, αν ποτέ επικρατήσει, θα ξανακάνει εκλογές. Όπως αποδείχθηκε στο μεσογειακό συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τις πιο επαναστατικές κομμουνιστικές και μονοκομματικές χώρες. Η πολιτική του είναι εθνικά επικίνδυνη».
ριζοσπαστης
Άτυπη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων»
Και το θέμα ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τα αρνείτο όλα αυτά. 
Κι όσο περισσότερο κινδυνολογούσε η προπαγάνδα της ΝΔ, τόσο τα επιβεβαίωνε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», τα δύο ΚΚΕ (Εξωτερικού κι Εσωτερικού). Διότι, εκείνη την εποχή υπήρχε μια φανερή συμμαχία μεταξύ τους και σε επίπεδο βάσης και σε επίπεδο κορυφής, σε σημείο απόλυτης ταύτισης. Θα σας αναφέρω μια προσωπική μου εμπειρία. Εκείνη την εποχή ήμουνα στην Σπάρτη. Πλησίαζε το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο Μονοδένδρι και έπεσε στα χέρια μου μια προκήρυξη- κάλεσμα. Με έκπληξη είδα ότι την συνυπέγραφαν, η Ν. ΠΑΣΟΚ, η ΚΝΕ και η ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος! Για τέτοια ταύτιση μιλάμε… 
Τη δε νίκη του ΠΑΣΟΚ, την πανηγύρισαν αντάμα πασόκοι και κομμουνιστές. 
Κι όχι μόνο οι απλοί κομμουνιστές, αλλά και το επίσημο ΚΚΕ, όπως μπορείτε να δείτε στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη της επομένης των εκλογών, που μιλούσε για «μεγάλη νίκη» και «ξέσπασμα χαράς του λαού». Η κατάσταση αυτή, της άτυπης συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δύο ΚΚΕ βάστηξε μέχρι το 1985 και μέχρι τότε όλοι οι επιζώντες συμμορίτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ βγάλανε βαρβάτες συντάξεις, οι δε Κνίτες και Ρηγάδες γιόμισαν τις καρέκλες του δημοσίου. Ακούς εκεί «πρώτη φορά αριστερά» και «εμείς δεν έχουμε κυβερνήσει ποτέ»…
 
Έρχονται οι «κομμουνισταί»;
Τι θέλω να πω με όλη αυτή την παρελθοντολογία; Ότι τα άσματα που τραγουδούσαν μέχρι προχθές από χωρίου εις χωρίον τα ελεεινά «ακροδεξιά» παπαγαλάκια της νουδούλας, ότι «έρχονται οι κομμουνισταί» κ.τ.λ., τα’ χουμε ξανακούσει άπειρες φορές. 
Όχι πως δεν υπάρχουν κομμουνιστές στον ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον οι μισοί από τα στελέχη του, προέρχονται από τα δύο ΚΚΕ (κι οι άλλοι μισοί από το ΠΑΣΟΚ). Αλλά πρόκειται για κομμουνιστές του… γλυκού νερού, που δε… δαγκώνουν (και πλέον, γαυγίζουν σπανίως). Για κομμουνιστές που έχουν… εξημερωθεί, αστικοποιηθεί και αμερικανοποιηθεί πλήρως. Με τις μάσες τους, τις ξάπλες τους, τις βιλάρες τους, τις πισινάρες τους, τις αμαξάρες τους, τις πουράκλες τους, τα σέα τους και τα μέα τους. Δεν το λέω εγώ έτσι αυθαίρετα. Το διαπίστωσε έρευνα για την οικονομική κατάσταση του μέσου συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύθηκε μετά το τελευταίο συνέδριό τους.   

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΞΑΦΝΙΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ.ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ(ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΔΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ)ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΓΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ.ΠΟΥΘΕ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΕΡΜΕ ΕΛΛΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα της δεκαετίας του '70 εκατομμύρια Ελληνες έπρεπε να ήταν ευχαριστημένοι με ένα αξιοπρεπές πιάτο φαγητού και ένα δεύτερο παντελόνι.
Οι γονείς μας ήταν τριαντάρηδες σε μια «βαλκανική Ελλάδα», σαν αυτή στην οποία σήμερα επιστρέφουμε.
Το χρήμα ήταν μετρημένο, τα «τζάκια» και οι κομματάρχες του '60 εξακολουθούσαν να ελέγχουν τα πάντα, ενώ οι θεσμοί είχαν ακόμη το άρωμα της χούντας, της θρησκοληψίας και του παρακράτους. Το ΠαΣοΚ έγινε μια δύναμη υπερηφάνειας και χειραφέτησης για τους νέους, τις γυναίκες, τους επιστήμονες, τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους.
Τα πολλά νέα σχολεία και πανεπιστήμια, το ΕΣΥ, τα έργα σε όλη τη χώρα και κυρίως η αποφασιστική ενίσχυση των ατομικών δικαιωμάτων είχαν τη σφραγίδα του ΠαΣοΚ. Η θεσμοθέτηση της ισότητας των δύο φύλων έναντι του νόμου, η ενίσχυση της θέσης και της αυτονομίας του ατόμου απέναντι σε όλες τις δομές εξουσίας - από την εργοδοσία και την Αστυνομία ως τις κάθε είδους κρατικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τον Στρατό -, η ρωμαλέα αύξηση των αποδοχών και η θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ήταν έργα του ΠαΣοΚ.
Ηταν Δημοκρατία στην πράξη.
Tο ΠαΣοΚ έδωσε υπόσταση, ευκαιρίες και ανάστημα στον ανώνυμο και στον αδύναμο.
TO ΠAΣOK TOY BENIZEΛOY ΔEN EXEI KAMIA ΣXEΣH ME AYTO TO ΠAΣOK

Ανώνυμος είπε...

Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλέχθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Κατά τη γνώμη μου, υπήρξε ο πλέον ευφυής και χαρισματικός ηγέτης αυτής της χώρας στη Μεταπολίτευση, τόσο σπουδαίος που ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν ότι η χώρα καταστράφηκε το 2009 από κάποιον που πέθανε το 1996.

Υπήρξε ο ιστορικά μεγαλύτερος νικητής στη μάχη κατά της συντήρησης γι' αυτό και λατρεύτηκε ως Θεός από όσους στα χρόνια του έγιναν ισότιμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, από όσους τον είδαν να τα βάζει με τη Δικτατορία, με τη Δεξιά και στο τέλος να καταφέρνει να θάψει για πάντα τα τσεκούρια του εμφυλίου πολέμου.

Έκανε πολλά λάθη, ένα εκ των οποίων ήταν ότι κάποιοι από τους πρώην αποκλεισμένους έγιναν στην εποχή του λίγο πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.

Ήταν ταυτόχρονα όσο άγγελος κι όσο δαίμονας χρειαζόταν για να πάρει την Ελλάδα από το περιθώριο της Ευρώπης και να την παραδώσει κοινωνικά έτοιμη για το επόμενο βήμα, και οι επόμενοι τα απεμπόλησαν ΟΛΑ

Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, η ίδια η μεταδικτατορική Ελλάδα.

ΠΡΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ είπε...

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όταν υποδεχόταν τον Αραφάτ στην Ελλάδα είχε τ' αρχίδια για να γράψει τους πάντες εκεί όταν αυτοί οι πάντες - η ΕΟΚ - το Ισραήλ - Οι Αμερικανοί - ο Καραμανλης - απαιτούσε να κάτσει στ' αυγά του και να αναδείξει τον πολιτισμό και το ήθος της Ελλάδας ανά την ύφήλιο.

Δικαιώθηκε όταν πολλά χρόνια μετά ο Κλίντον υποδεχόταν τον «τρομοκράτη» Αραφάτ με κόκκινα χαλιά!!!!

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε τ αρχίδια να γράψει όλη την οικουμένη σ' αυτά όταν εκείνη συντασσόταν με τους Αμερικανούς για την κατάρριψη του Αμερικανικού τζάμπο΄απο τους σοβιετικούς πάνω από την Σαχαλίνη.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ πολλά χρόνια μετά όταν οι ίδιοι οι Αμερικανοί παραδέχονταν κυνικά πως ήταν κατασκοπευτικό έχοντας ωστόσο θυσιάσει τετρακόσιες τόσες ανθρώπινες ζωές..

Αλλά μάγκες μου ο πατριώτης ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κοιμάται πια στο πρώτο νεκροταφείο για να μας αφήσει έκθετους απέναντι σε όλα αυτά τα λαμόγια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. ΗΓΕΤΗΣ.

Είναι ο πολιτικός ηγέτης που μεταπολιτευτικά, έδειξε στους Έλληνες πως μπορούν να είναι περήφανοι που είναι Έλληνες.

Ένωσε τους Έλληνες και τους έβγαλε από την οικονομική απομόνωση.

Είναι ο ηγέτης που προσάρμοσε τον σοσιαλισμό στο μοτίβο του Νέο Έλληνα και κατάφερε να αλλάξει την χώρα και το Έθνος μια για πάντα.

Είναι και θα παραμείνει ο ηγέτης της καρδίας μας.

Είναι και θα παραμείνει ο ηγέτης της έμπνευσής μας.

Είναι ο ήγετης που μας έδωσε τον ήλιο και μαζι με αυτόν την Ανατολή του.

Είναι ο ηγέτης που μας έδωσε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και που δεν θα πεθάνει ποτέ από μέσα μας οτι και να γίνει.

Θα ειναι για πάντα ο ηγέτης που μας έκανε να νιώθουμε σαν Έθνος περήφανοι.