Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Τα ανοίγματα στον ΣυΡιζΑ φέρνουν αναταράξεις και στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Έντονες διαφωνίες από στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ με την επιστολή Γιώργου και τα ανοίγματα στο μέγαρο Μαξίμου.
Αναταράξεις στο Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών προκάλεσε η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου που απαντούσε στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά για την ανασυγκρότηση της κέντρο αριστεράς. Οι αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣυΡιζΑ και η πρόταση του πρώην πρωθυπουργού να κληθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί η ανασυγκρότηση της κέντρο αριστεράς προκάλεσαν αναταραχή στο εσωτερικό του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης όσο και ο πρώην υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αντέδρασαν έντονα,
στον αρχηγό του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και στην προτροπή του να συμμετέχει και ο ΣυΡιζΑ στην ανασυγκρότηση της κέντρο αριστεράς μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Οι δύο πρώην υπουργοί καθώς επίσης και άλλα στελέχη του Κινήματος εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από την στάση του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας ότι η ανασυγκρότηση της κέντρο αριστεράς δεν θα μπορούσε να γίνει με συμφωνίες κορυφής.
Εξάλλου τόσο στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών όσο και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαφωνούν ριζικά με την σύμπραξη της κεντροαριστεράς με τον ΣυΡιζΑ καθώς και προσωπικά αλλά και ως πολιτικός χώρος έχουν λοιδορηθεί και έχουν στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρίσκονταν στην εξουσία. Παράλληλα η πλειοψηφία των στελεχών σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΚΙΔΗΣΟ εντάσσουν το ΣυΡιζΑ στην λαϊκίστικη αριστερά και τονίζουν ότι δεν θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να υπάρξει συνεργασία με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος η οποία έχει αναφερθεί με τα χειρότερα λόγια τόσο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι σήμερα εφαρμόζει το σκληρότερο μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αρκετά στελέχη εκτιμούν ότι υπάρχει δρόμος επικοινωνίας μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Μεγάρου Μαξίμου ενώ στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πριν από λίγες ημέρες υποδέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Μιχάλη Καρχιμάκη το Γρηγόρη Νιώτη και το Φίλιππο Πετσάλνικο με αφορμή ένα αυτοδιοικητικό θέμα που αφορούσε τη Ρόδο. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι την ίδια στιγμή που γίνονται προσπάθειες για να συναντηθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προετοιμάζοντας το έδαφος για μελλοντική συμπόρευση του χώρου με τον ΣυΡιζΑ.
Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμούν ότι αυτές οι κινήσεις είναι μεμονωμένες και δεν μπορούν να ανατρέψουν την πορεία σύγκλισης των κομμάτων της κέντρο αριστεράς έτσι όπως την έχει εισηγηθεί η Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Για το λόγο αυτό αναμένονται τις επόμενες μέρες σημαντικές πρωτοβουλίες από την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο συμπόρευσης των πολιτών που εντάσσονται στο χώρο της κέντρο αριστεράς καθώς επίσης και κομματικών σχηματισμών του χώρου σε μια κοινή πορεία προς το μέλλον.

 Του Γ. Δημοσχάκη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

Άκου βλάκα (3:14) αγράμματε που εφαγες όλο το σανό που σε τάισαν..

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενόχλησε το σύστημα.
Από το 2010 και μετά δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Το κατεστημένο τον θεωρεί εχθρό του και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Τα αισθήματα όμως είναι αμοιβαία. Κι εμείς θεωρούμε το κατεστημένο εχθρό μας και θα παλέψουμε μέχρι τέλους να το νικήσουμε!
Γιατί αυτοί είναι η κύρια αιτία που κρατά την Ελλάδα στο παρελθόν. Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους.
Όμως επειδή ή θα αλλάξουμε, ή θα βουλιάξουμε η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων:
Ή εμείς, ή αυτοί!!
Πάμε!

Υ.Γ:
Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται!

Αγωνίζονται σήμερα, με νύχια και με δόντια και Τσίπρας Μητσοτάκης και σια
να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και τις ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου, εκείνης της εποχής ,που με την πρώτη εφαρμογή τους ,έριξαν το έλλειμμα κατά 6% του ΑΕΠ. Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, Που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, που αγωνίστηκε μόνος του να λειτουργήσει η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαίων και να σωθεί η Ευρώπη. Το Γιώργο Παπανδρέου , που οι ντόπιοι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, όλοι μαζί ‘’τακίμιασαν’’ σαν μωρές πόρνες, για να τον διώξουν και να αναλάβουν εξουσία οι απόγονοι των εφιαλτών του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89’’ . Ναι το Γιώργο Παπανδρέου που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να εφαρμόσει το πρόγραμμα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της δημόσιος περιουσίας και τον πρόδωσαν και τον ανέντρεψαν.
Σήμερα η κατάσταση είναι σχεδόν εκτός ελέγχου, και επικίνδυνα ισορροπεί πάνω στο πεινασμένο στομάχι των συνταξιούχων , των μισθωτών και των νέων κάθε ηλικίας και κάθε μόρφωσης που αγωνιούν με απελπισία για το αύριο