Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΟΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ


Στην πολιτική υπάρχουν πολλών ειδών και μορφών ήττες. Ήττες μικρές, ήττες μεγάλες, ήττες τακτικής και ήττες σχετικής σημασίας. Αυτό όμως που υπέστη ο Σύριζα στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 είναι μια μια ήττα ιστορικών διαστάσεων και σημασίας. 

"Κατόρθωσε" ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά σαν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποχωρεί, ενώ παράλληλα έσπρωξε το κυβερνητικό κόμμα να αυξήσει τη δύναμή του

Στον Σύριζα θεώρησαν ότι έγιναν κόμμα εξουσίας επειδή το 2012 η εξαθλιωμένη και προλεταριοποιημένη μεσαία τάξη της χώρας αναζήτησε μέσα στην απελπισία της έναν πολιτικό φορέα-σωσίβιο. Η εμπειρία όμως της διακυβέρνησης 2015-2019 από τον Σύριζα άφησε βαθειά τραύματα στον ελληνικό λαό σε όλα τα επιπεδα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ από παλιά. Από πολύ παλιά. Από την εποχή των καταλήψεων του 1990. Και είναι ήδη ο μακροβιότερος εν ενεργεία αρχηγός κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει ήδη ότι το τέλος της διαδρομής του έφτασε. Δεν μπορεί να σταθεί μετά από τη σοκαριστική ήττα με διαφορά 20%. Μια ήττα που έρχεται να προστεθεί σε διαδοχικές ήττες από τις ευρωεκλογές του 2019 και αυτή που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες και θα είναι ακομη μεγαλύτερη!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας τελείωσε. Και, επειδή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ άνω του 3%, τελείωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: