Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ALPHA BANK: ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την άμεση λήξη των συνομιλιών με την τρόικα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ ώστε να αρχίσει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και να αποκατασταθούν οι συνθήκες για την έγκαιρη ανάκαμψη, ζητά η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών εξελίξεων της τράπεζας.
Στο ίδιο δελτίο των αναλυτών της τράπεζας, τονίζεται ακόμη ότι οι προβλέψεις της τρόικας για τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2012 έχουν πέσει έξω, και σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς,
«το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους 6 δισ. ευρώ» γεγονός που επιτρέπει ίσως τον μετριασμό ορισμένων επώδυνων μέτρων.
Ακόμη οι αναλυτές της Alpha Bank τονίζουν χαρακτηριστικά τα εξής:
«Η κυβέρνηση από την πλευρά της θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία µέτρα για την εξασφάλιση της συνέχισης της δηµοσιονοµικήςπροσαρµογής µε ταυτόχρονη ανάκαµψη της οικονοµίας. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει την ζηµιογόνο πολιτική του τύπου "δεν θα απολυθεί κανείς στο δηµόσιο τοµέα". Αν δεν απολυθεί κανείς τότε θα µειωθούν οι µισθοί των εργαζοµένων στο δηµόσιο τοµέα τόσο πολύ που πολλοί εργαζόµενοι θα τον εγκαταλείψουν µόνοι τους.
Η διαφορά θα είναι ότι, ενώ στην πρώτη περίπτωση θα απολυθούν όσοι είναι υπεράριθµοι, στη δεύτερη περίπτωση θα φύγουν οι καλύτεροι. Αυτοί που έτσι κι αλλιώς είναι σε θέση να βρουν εργασία τόσο στον ιδιωτικό τοµέα στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: