Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΝΕΟ" ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ;

Ακόμη και τώρα που-ειναι στο 7%- στο ΠΑΣΟΚ, (όπως ο Σημίτης και η παρεούλα του) νιώθουν τρόμο στο όνομα Παπανδρέου. Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Flash παραχώρησε χθες  η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στα λόγια της οποίας εντοπίζει κανείς μια σαφή διάθεση αποφυγής οποιασδήποτε αναφοράς στον Γιώργο Παπανδρέου.
Για παράδειγμα, η κ.Γεννηματά ανέφερε:
Εγώ θα έλεγα ότι, κάθε μέρα που περνάει, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και  που ακολουθήθηκε και από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, από την Κυβέρνηση Παπαδήμου - και βλέπουμε και σήμερα να εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο - ήταν ένας μονόδρομος. Ήταν ένας μονόδρομος, ακριβώς για να μη ζήσουν οι Έλληνες πολίτες στιγμές Αργεντινής και να μην έχουν αυτά τα βιώματα.
Όπως βλέπετε δεν κάνει λόγο για δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου ή της "κυβέρνησης Παπανδρέου" αλλά για,
"κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ". Παρακάτω όμως αναφέρει κι ονόματα:
Η πολιτική που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και η πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου,

δεν είχαν ως αποτέλεσμα μόνο τις περικοπές και τα μέτρα, αλλά δύο πολύ μεγάλα πακέτα δανεισμού, τα μεγαλύτερα πακέτα που έχουν δοθεί ποτέ σε χώρα, τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, την επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής, τα μειωμένα επιτόκια, τη συμφωνία ότι θα δοθούν στη χώρα τα χρήματα τα οποία η χώρα έχει ανάγκη για να ζήσει, γιατί χρωστάει σε μικρομεσαίους και σε επιχειρηματίες…
Όχι μόνο αναφέρει το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά το παραθέτει ξεχωριστά, λες και κυβέρνησε τη χώρα μόνος του, λες και η "πολιτική Βενιζέλου" δεν είχε σχέση με την "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ".
Πέρα από τα συμπλέγματα που μεταφέρει η σημερινή ηγεσία και στα στελέχη που την υπηρετούν, αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμα. Στο ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι δικαιώνεται η πολιτική των τελευταίων ετών αλλά παράλληλα βγάζουν έξω από το κάδρο τα στελέχη που την διαμόρφωσαν και την εφάρμοσαν.
Την ώρα που η κ.Γεννηματά γέμιζε απλά την καρέκλα της στα υπουργικά συμβούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου, και πολλοί άλλοι εργάζονταν προς μια κατεύθυνση που δίνει σήμερα στην κ.Γεννηματά τη δυνατότητα να καμαρώνει δημοσίως και να μιλάει για "δικαίωση".
Δεν πειράζει όμως. Θα έρθει η ώρα που πολλοί περισσότεροι και σημαντικότεροι από την κάθε Φώφη θα δηλώνουν "δικαιωμένοι" που δεν ακολούθησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πορεία διάλυσης και συρρίκνωσης ενός ιστορικού κόμματος...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ.
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ακόμη και ο Λοβέρδος Χρυσοχοιδης του έχουν χουφτώσει τον κώλο και αυτός δεν τολμάει να τούς διαγράψει
Ο Παπανδρέου τουλάχιστον είχε διώξει με μιας καμιά δεκαριά και τον Τσοχατζοπουλο.
Απλώς ο χοντρός και η μικρή του παρεουλα προσπαθούν να κοντύνουν τούς άλλους για να φανεί αυτός ψηλότερος.