Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ - ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !

O Tim κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα. Όταν γκρεμίζονταν η Lehman Brothers ο Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις...
Στο living room του σπιτιού του Έλληνα υπουργού οι δύο άνδρες μιλούσαν χαμηλόφωνα, με τα κινητά αφημένα στο τραπέζι του κήπου. Οι μπαταρίες τους είχαν αφαιρεθεί.
Στην είσοδο, Έλληνες και Αμερικανοί συνοδοί ασφάλειας έκαναν έναν μορφασμό δυσφορίας κάθε φορά που τα φώτα διερχόμενου αυτοκινήτου έπεφταν πάνω τους και καθώς ο οδηγός περνούσε από μπροστά τους τον παρατηρούσαν εξονυχιστικά.
Ο Αμερικανός επισκέπτης είχε φτάσει αργά το απόγευμα από την Ουάσιγκτον και ο Έλληνας συνομιλητής του ήταν ο πρώτος στην λίστα των 7 που έπρεπε να συναντήσει. Παλιά καραβάνα της αμερικάνικης διπλωματίας, γνώριζε την Αθήνα καλύτερα από το μενού των McDonald's, εδώ όπου συνήθιζε να γευματίζει καταναλώνοντας 1,5 λίτρο κόκα κόλας. Στο πρόσωπο ήταν φτυστός ο παλιός ηθοποιός Τζακ Πάλανς-αυτό ήταν,
το παρατσούκλι του-λίγο πιο κοντός από τον διάσημο σταρ και με μια κοιλιά Έλληνα ταβερνιάρη στην Αστόρια.

Το αντίθετο από τον τρελαμένο με τα σπορ Τim, ο οποίος ακόμη κι όταν κατέρρεε η Lehman φορούσε το σορτσάκι του και έτρεχε σαν παλαβός στους δρόμους της Ουάσιγκτον. Στον «Τζακ» δεν άρεσαν τα σπορ που απαιτούσαν φυσική κόπωση.

Μπορούσε όμως να αντέξει τρία μερόνυχτα ξύπνιος ώσπου ο συνομιλητής του να υποταχθεί ολοκληρωτικά στο έλεός του.


Ο Τζακ βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον χειμώνα του 1975, έφηβος ακόμη, όταν η «17 Νοέμβρη» είχε εκτελέσει τον Ρίτσαρντ Γουελς. Η οικογένειά του και η οικογένεια του σταθμάρχη Γουέλς μοιραζόντουσαν τα καλοκαίρια τα διπλανά εξοχικά σε συγκρότημα του Long Island και ο Τζακ ήταν φίλος με την κόρη του Μόλυ.

Στην Αθήνα ο Τζακ είχε κάποιους πολύ καλούς φίλους, δυο τρεις παλιές οικογένειες επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν μεσουρανήσει στην κοινωνική ζωή της πόλης στη δεκαετία του 1970. Στη συνέχεια, τρομαγμένες από την επέλαση του νεοπλουτισμού και τα κουμπούρια που είχαν πάρει φωτιά, κράτησαν χαμηλούς τόνους κλείνοντας ακόμη και τις επιχειρήσεις τους.


Μιλώντας μαζί τους ο Αμερικανός είχε όλο το παζλ της εγχώριας πολιτικής ζωής. Όσο για τους αριθμούς οι οποίοι συχνά αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα ο Τζάκ τους είχε όλους. Τις δύο προηγούμενες φορές βρέθηκε στην Αθήνα σαν μέλος της αποστολής που συνόδευε τα στελέχη της νομικής φίρμας Debevoice & Plimpton αλλά και της BlackRock που ακολούθησε.

Οι αριθμοί που είχε ο Τζακ στην κατοχή του ήταν τα ποσά με τα οποία είχαν λαδωθεί από την Siemens οι συγκεκριμένοι (πολλοί) Έλληνες πολιτικοί. Ήταν επίσης τα ποσά που είχαν βγάλει στο εξωτερικό πολιτικοί, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες τα τελευταία χρόνια-κάπου κοντά στα 70 δις. Από σε στιγμή θα έφτανε στα χέρια του και η λίστα με τις offshore που είχαν στήσει σε 47 χώρες του κόσμου «επιφανείς» συμπολίτες μας.

Οι γνώσεις του Τζακ δεν επέτρεπαν στον συνομιλητή του να ψελλίσει καν λέξεις όπως ηθική, πατρίδα, ιδανικά.

-Είστε ένα μάτσο σκατά, γαμιόληδες, πουλάτε και την μάνα σας, φτάσατε ως εδώ ληστεύοντας τους προγόνους σας και λεηλατώντας το μέλλον των παιδιών σας...
Το στόμα του ξερνούσε ακατάπαυστα μπινελίκια για την σκατοφάρα των Ελλήνων.
Αφού ο υπουργός άκουσε όλο το πρελούδιο ο Αμερικανός μπήκε στο ψητό:

O Tim και ο Barack πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δει την Άνοιξη. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο- με τον κόσμο στους δρόμους και με νεκρούς. Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και το περιβάλλον θα είναι τόσο εκρηκτικό που δεν θα τολμάτε να οδηγηθείτε σε εκλογές. Αλλά ακόμη κι αν παίξετε, μετά από τόσο αίμα, το χαρτί των εκλογών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο νικητής, δεν θα αντέξει πάνω από δύο μήνες. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να επιλέξω τον κορμό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας-έτσι θα ονομαστεί-η οποία θα αναλάβει τον Ιούλιο του 2013.

Θέλω να είσαι μέσα στους 7. Για τον ρόλο σου και την θέση σου θα τα πούμε στο επόμενο ταξίδι μου. Το υπολογίζω στα μέσα του Φεβρουαρίου κι ενώ στην Αθήνα θα κηδεύετε τους νεκρούς από την εξέγερση.

Τότε αναγκαστικά θα βγουν από το καβούκι τους κάποιοι δικοί σας που σήμερα λουφάζουν. Ως τότε, αφού μιλήσω με όλους σας, θέλω να σχηματισθεί μια άτυπη «Κυβέρνηση του Βουνού», όπως είχατε στον εμφύλιο και να έχετετακτικές συναντήσεις παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύουν ονόματα και καεί το εγχείρημα.

Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε τον εμφύλιο και τον διαμελισμό. Οι Τούρκοι καραδοκούν σαν κοράκια για να κερδίσουν την μισή Θράκη και το μισό Αιγαίο στα Διεθνή Δικαστήρια. Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθεί να ρίξουν ούτε μια σφαίρα. Τόσο μαλάκες είστε...
.Θεωρείς ξοφλημένη την κυβέρνησή Σαμαρά;, τόλμησε να ρωτήσει ο Έλληνας υπουργός.

-Σκατά. Είναι κιόλας νεκρή...

. Τζακ, εγώ είμαι μέσα...Θα κάνω ότι μου πεις...
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr

Διαβάστε ολόκληρη την ''ενοχλητική'' ομιλία του Καντάφι,η οποία διαγράφηκε απο την ιστοσελίδα του Ο.Η.Ε. και λογοκρίθηκε από σχεδόν όλα τα δυτικά media.

Δεν υπάρχουν σχόλια: