Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«ΤΙ ΘΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ;»

Ένταση και φραστικά επεισόδια, ηπιότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, εξελίχθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χ.Α. σε ερώτησή του για τουρκικά ντοκιμαντέρ και σίριαλ είπε μεταξύ άλλων με δόση ειρωνείας: «Πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς είναι πατριώτης και οι υπουργοί είναι πατριώτες. Πατριώτες όμως του μνημονίου». Η φράση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλαντζή ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει «αρκετά πια με αυτή την καραμέλα. Αρκετά» για να εισπράξει την απάντηση από την πτέρυγα της Χ.Α.: «τι θε ρε μεγάλε και πετάγεσαι… μη μιλάς». Απάντηση όμως έδωσε και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας από,
την έδρα λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν επιτρέπω σε κανένα να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό μου. Δεν μπορείτε να πλειοδοτείτε στον πατριωτισμό. Στο υπουργείο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά. Αυτό είναι το πατριωτικό και εθνικό μας καθήκον. Είναι εύκολο με λέξεις να εξοπλίσεις ένα προφιλ πατριώτη».
 Ένταση όμως δημιουργήθηκε και όταν ο κ. Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ κατήγγειλε «την φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή» ότι «έχει στήσει δουλεμπορικά παραμάγαζα ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες. Χρησιμοποιούν μηχανισμούς τραμπούκων… και εγκληματικές τακτικές εφόδου». Οι «Χρυσαυγίτες» διαμαρτυρήθηκαν ενώ ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης που προήδρευε επιχείρησε να επαναφέρει την τάξη λέγοντας «είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχει ένα κόμμα στην Βουλή που λέγεται Χρυσή Αυγή. Δεν  μπορεί να μετατραπεί σε ρινγκ η αίθουσα. Έξω από εδώ μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: