Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ… ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ!

Ένα ετερόκλητο πολιτικό ακροατήριο τέθηκε επικεφαλής της απογευματινής πορείας των ενστόλων στο ΥΠΟΙΚ, που αποτελείτο από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείτο η Ρένα Δούρου και συμμετείχε ο Παναγιώτης Κουρουπλής, βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κ. Κασιδιάρη και εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του… ΚΚΕ. Η Ρένα Δούρου δε δίστασε μάλιστα να παραταχθεί στην κεφαλή της πορείας, κρατώντας
το πανό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 10.000 ένστολοι, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπαρχηγός και ο επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος.
Οι διαμαρτυρόμενοι ανήρτησαν πανό για την πολιτική λιτότητας και φώναξαν συνθήματα για τα αιτήματα των κλάδων τους.
Αυτό πάντως που έκανε εντύπωση ήταν οι 3 «κρεμάλες» που έστησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών -στην πλατεία Συντάγματος- οι ένστολοι: Στη μία τοποθετήθηκε αστυνομικός, στη δεύτερη λιμενικός και στην τρίτη πυροσβέστης.
Πολιτική αντιπαράθεση
Ο ΣΥΡΙΖΑ -δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα- έχει εκφράσει ανοικτά τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των ένστολων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή του με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών απέναντί τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους… Γι’ αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κοινωνικές ομάδες με κοινωνική υπεραξία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Όπως ήταν φυσικό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας ‘ανακάλυψε’ σήμερα και την Ελληνική Αστυνομία. Παίζει άλλο ένα παιχνίδι δημαγωγίας. Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό της. Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν ‘διεφθαρμένους’ και ‘ανεύθυνους’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: