Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Δεν ξεχάστηκε απ΄ ότι φαίνετε το ανοσιούργημα που έγινε πριν από δυο χρόνια με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", να μην γίνει η Ιτέα έδρα δήμου. Να θυμίσουμε ότι εμπνευστής του «έργου» αυτού ήταν η τέως βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση με την σύμφωνη γνώμη και συμπαράσταση του σημερινού δημάρχου κ. Ν. Φουσέκη.   ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΚΑΡΤΕΡΙΑ" Προς : Δήμαρχο Δήμου Δελφών Άμφισσα. Κοινοποιήσεις :- Βουλευτή Ν. Φωκίδος κα Ασπασία Μανδρέκα- Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας κα Παναγιώτα Λαϊνη.   Θέμα : Θεσμικές, Λειτουργικές και Χωροταξικές αλλαγές του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης)  Κύριε Δήμαρχε,                                                                                                                             


               
Λάβαμε γνώση μόλις προ μίας ημέρας, την από 2-8-2012 επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών κου Ευριπίδη Στυλιανίδη, προς τους Γ.Γ. Περιφερειών και προς όλους τους Δημάρχους της χώρας.
Εκεί, όπως γνωρίζετε, εκτός των άλλων, περιγράφεται η προσπάθεια του Υπουργείου ''...ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές διορθώσεις και συμπληρώσεις στο θεσμικό πλαίσιο...'' και για αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε στην ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ ζητώντας αναλυτικά:
'' 1. Παρατηρήσεις και προτάσεις σας που προκύπτουν από την εμπειρία της εφαρμογής του Καλλικράτη (ν. 3852/2010) σε ζητήματα κατά κύριο λόγο θεσμικά και λειτουργικά καθώς και χωροταξικά...''
Όπως δε αναφέρει πιο κάτω στην επιστολή του ο κος Υπουργός
''...οι προτάσεις των Περιφερειών και των ΟΤΑ καθώς και η δουλειά της Ομάδας Δράσης, θα αποτελέσουν τη βάση για τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες ή τις κατάλληλες διοικητικές παρεμβάσεις, ώστε να επιτύχουμε γρήγορα αποτελέσματα...''.

Κύριε Δήμαρχε,
Με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής των καταγραφομένων από εσάς προβλημάτων- προτάσεων προς το Υπουργείο λήγει στις 10-9-2012 (σε 4 ημέρες) και για τον λόγο του ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας καμία κλήση για δημόσια διαβούλευση ή έστω συζήτηση για το θέμα, θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε εάν όντως έχει προηγηθεί κάποια μορφή διαβούλευσης και με ποιούς, ή εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτό σε επόμενο στάδιο, μετά την ενημέρωση του Υπουργού. Θέλοντας επίσης να γνωρίζουμε και τις δικές σας προτάσεις, θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε εάν θα αναρτηθούν κάπου, ή με ποιόν τρόπο είναι δυνατόν να τις προμηθευτούμε και εμείς.
Τέλος, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, φανταζόμαστε ότι δεν θα είναι δυνατόν να υπάρξουν προτάσεις για αλλαγές, χωρίς την συνδρομή Φορέων και Υπηρεσιών και βεβαίως, χωρίς την ενημέρωση και την συμμετοχή των Τοπικών Κοινωνιών.

Μετά τιμής
  Το Δ. Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: