Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

KRINOS FOODS:EΠΕΝΔΥΣΗ 20,8 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΕ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Με "ρίζες" από την Άμφισσα, η Krinos Foods ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς – διανομείς ελληνικών και μεσογειακών προϊόντων στη Βόρεια Αμερική ετοιμάζεται για την υλοποίηση μιας ακόμη επένδυσης στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. 
Όπως αναφέρει το New York City Economic Development Corporation (NYCEDC) και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία της οικογένειας Μοσκαχλαϊδή που ιδρύθηκε το 1958 στην Τριμπέκα της Ν. Υόρκης με την επωνυμία Arista Olive Company, δρομολογεί νέα επένδυση 20,8 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας η οποία θα, τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2014. 
Ήδη η εταιρεία, η οποία ας σημειωθεί ότι διαθέτει εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά, έχει αγοράσει έναντι 3,5 εκατ. δολ. έκταση στην ΒΙΠΕ Bathgate του Μπρονξ όπου θα,
κατασκευάσει παραγωγική μονάδα και κεντρικά γραφεία, επιφάνειας 100.000 τετραγωνικών ποδών και ύψους επένδυσης 17,3 εκατ. δολ.
Όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ερικ Μοσκαχλαϊδή, σήμερα διανέμει στη Βόρεια Αμερική περισσότερα από 2.500 ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα. Μεταξύ των brands που εισάγει και διανέμει σε ΗΠΑ και Καναδά, είναι το μέλι Αττική, χαλβάς Χαϊτογλου, ζυμαρικά Μέλισσα, ελαιόλαδο Μινέρβα, καφές Λουμίδης, σαπούνια Παπουτσάνης, γλυκά του κουταλιού Σαράντης, έτοιμα φαγητά ΖΑΝΑΕ, κ.ά                                                                                                                                                   Εκτός από τα προϊόντα που εισάγει και διανέμει, η εταιρεία διαθέτει και ισχυρή παραγωγική παρουσία με τέσσερα εργοστάσια σε Ν. Υόρκη, Σικάγο, Τορόντο και Μόντρεαλ, στα οποία παράγει 500 προϊόντα και εγκαταστάσεις σε Ν. Υόρκη, Σικάγο, Καλιφόρνια, Τορόντο, Μόντρεαλ και Βανκούβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: