Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

     Κάλλιο αργά παρά ποτέ...   

  Μετά την καταστροφή μεγάλου μέρους του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα 5-8-2013 και τα συνεχιζόμενα κρούσματα με νέες εστίες στην περιοχή της Ιτέας και Κίρρας, πραγματοποιήθηκε τελικά
συνάντηση την Παρασκευή 16-8-2013 στο Κοινοτικό Κατάστημα Κίρρας στην οποία συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού, αγρότες και μη, με σκοπό να συγκροτηθούν εθελοντικές ομάδες για την περιφρούρηση αλλά και για την παροχή οποιασδήποτε δυνατής βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.
          Συγκεκριμένα καταγράφηκαν οι συμπολίτες μας – εθελοντές οι οποίοι,
σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να διαθέσουν τρακτέρ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών καθώς και βυτία, οι ιδιοκτήτες γεωτρήσεων και οι τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται αυτές. Συμπολίτες μας, γνώστες των αγροτικών δρόμων, οι οποίοι μπορούν να χρησιμεύσουν ως καθοδηγητές στα πυροσβεστικά οχήματα και άλλοι που μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες περιφρούρησης.
          Η ομάδα εθελοντών «Οι φίλοι της Κίρρας» από τις αρχές του καλοκαιριού είχε έρθει ήδη σε συνεννόηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας κ. Κολομπούρο Ιωάννη για την περιφρούρηση μέρους του ελαιώνα. Έκτοτε μέλη της ομάδας μας προβαίνουν σε «περιπολίες» καθημερινά.
          Παρακαλείται, όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να συμμετέχει στην παραπάνω εθελοντική δράση με οποιονδήποτε από τους αναφερόμενους τρόπους αλλά και με όποιον άλλο τρόπο πιστεύει ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, να επικοινωνήσει με την ομάδα εθελοντών «Οι Φίλοι της Κίρρας» στο Facebook, στην ηλεκτρονική διεύθυνση jimkirra95@gmail.com ή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιτέας στο τηλ.2265034199.



 Ομάδα εθελοντών 

"Οι φίλοι της Κίρρας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: