Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Προτεραιότητας: ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝ.ΕΛ. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Άμφισσα 16/09/2013
Αριθμ. Πρωτ. :91
ΚΙΝ: 6933336321
Mail:anexartitoi.fokidas@gmail.com                  
ΠΡΟΣ: α)Κον Δήμαρχο Δελφών Φουσέκη Νικόλαο
            β)Κον Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Δελφών Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο
            γ) Επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου
            δ) Δ.Σ. Δήμου Δελφών 
ΚΟΙΝ:  α) Βουλευτή Φωκίδας κα Μανδρέκα Ασπασία
            β) Μ.Μ.Ε. (Ηλεκτρονικά και Έντυπα)
ΘΕΜΑ: « Διαμαρτυρία – Καταγγελία επί των δηλώσεων  της Βουλευτού Φωκίδας ενώπιον του Δ.Σ. Δήμου Δελφών »
                Την 12/09/2013 κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών συμμετέχοντας αυτής και η Βουλευτής  Φωκίδας,
και η οποία είχε ως αντικείμενο συζήτησης την Πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου τρέχοντος έτους,
συνεπεία της οποίας ήταν η καταστροφή μέρος του Ελαιώνα Άμφισσας και κατ επέκταση του Δελφικού τοπίου, γίναμε και εμείς οι ΑΝ.ΕΛ Φωκίδας κοινωνοί των ΔΗΛΩΣΕΩΝ της Βουλευτή του Νομού Φωκίδας κυρίας Μανδρέκα Ασπασίας οι οποίες έλαβαν χώρα ενώπιων σας κατά την συνεδρίαση σας και οι οποίες αφορούσαν έτερο θέμα.

  Κατόπιν αυτών των δηλώσεων της βουλευτού αισθανόμαστε την ανάγκη να παρέμβουμε και να καταγγείλουμε τόσο τις δηλώσεις της Βουλευτού Φωκίδας όσο και την στάση «σιωπής»  που ακολουθήθηκε  από τους παρόντες  Δημοτικούς συμβούλους της συνεδρίασης . Θεωρούμε ότι η «σιωπή» αυτή είναι ο έμμεσος ασπασμός των δηλώσεων αυτών αλλά και δίνει άλλοθι στις φασίζουσες προβοκατόρικες αντιλήψεις και αντιδημοκρατικές αρχές της Βουλευτού Φωκίδας Κυρίας Μανδρέκα Ασπασίας οι οποίες έλαβαν χώρα ενώπιων αιρετών Δημοτικών  Συμβούλων οι οποίοι εκλέχθηκαν με τις αρχές και τις διαδικασίες που πρεσβεύει η Δημοκρατία μας.

Συγκεκριμένα:
1.   Η εν λόγω αντιπρόσωπος μας στην Βουλή των Ελλήνων κα Μανδρέκα Ασπασία απευθυνόμενη προς το Δημοτικό σας Συμβούλιο αλλά και στον Δημοτικό Σύμβουλο κο Καραγιάννη Δημήτριο «κατήγγειλε» στην ουσία (ως αποτυπώνεται στο video της συνεδρίασης σας) την  πρωτοβουλία    πρόταση του η οποία εισήχθη στο Συμβούλιο σας τύποις λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου 20675/19.7.2013 (ασχέτως της επιλογής ή μη αυτής, προς συζήτηση από τον Δήμαρχο Δελφών κο Φουσέκη, αφού η επιλογή θεμάτων προς συζήτηση είναι απόφαση του Δημάρχου) και αφορούσε «πρόταση μομφής» για την εν λόγω βουλευτή η οποία δια της ψήφισης του Μνημονιακού νόμου 4172//2013 (νομοθετήθηκε η κατάργηση δομών λειτουργιών και βασικών υπηρεσιών, απολύσεις σχολικών  φυλάκων ,κατάργηση δημοτικής αστυνομίας, διαθεσιμότητα υπαλλήλων, κατάργηση της διοικητικής και  οικονομικής αυτοτέλειας)  επικύρωσε την «ταφόπλακα» στο θεσμό των ΟΤΑ . Εκτός του ότι χρωμάτισε την «πρόταση μομφής» ως «προκλητική και μη πρέπουσας» την κατήγγειλε και ως «πρακτική»  που ακολουθείται από εκπροσώπους του κόμματος των ΑΝΕΛ ανά την επικράτεια φέροντας προς ΨΗΦΙΣΗ στα Δημοτικά Συμβούλια των Ο.Τ.Α.  ανάλογες προτάσεις οι οποίες σαφώς και αφορούν τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι διαλύουν χώρα και λαό προτάσσοντας ως επιχείρημα την «επιτέλεση του καθήκοντος τους» με γνώμονα πάντα την κομματική τους πειθαρχεία και παραγνωρίζοντας συνειδητά τον όλεθρο που σπέρνει στην Ελληνική κοινωνία η «ανάταση των χεριών» τους .
Όσον αφορά την εν λόγω «καταγγελία» της βουλευτού προς την «πρόταση μομφής» ,η οποία και μόνον ως «κατάθεση πρότασης» προς συζήτηση άπτεται των Συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων του οποιουδήποτε πολίτη αυτής της χώρας και δη δημοτικού συμβούλου, ….αρκεί μόνον να παρατηρήσουμε  ότι η εν λόγω Βουλευτής επιδεικνύοντας αυτήν την συμπεριφορά  αποκαλύπτει  απερίφραστα ότι στερείται δημοκρατικής παιδείας και δικαίως παρέχει την στήριξη της στην εθελόδουλη κυβέρνηση των ανδρεικέλων  αφού τολμά να παρατηρεί, ενώπιων αιρετών με δημοκρατικές διαδικασίες, την πολιτική στάση και άποψη ενός αιρετού Δημοτικού Συμβούλου η οποία αντιτίθεται στην Μνημονιακή της θέση και την προθυμία υποταγής της στις μνημονιακές απαιτήσεις και εντολές οι οποίες πραγματώνονται μέσω του Ν. 4172//2013 που ή ίδια ψήφισε και αλώνει βάναυσα τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2.   Όσον αφορά την προβοκατόρικη ταχυδακτυλουργική αιτίαση  της Βουλευτού κας Μανδρέκα Ασπασίας σχετικά με την αναφορά – δήλωση της ότι «κάποιοι βουλευτές ή εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ. ζητούν ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ από τους κυβερνητικούς Βουλευτές και μάλιστα Βουλευτές της Ν.Δ.» απαντάμε καθολικά προκαλώντας  την κυρία Βουλευτή να προσκομίσει τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της καταγγελίας της με ονοματεπώνυμο ή δε άλλως θα χρισθεί μεγαλοπρεπώς με τον χαρακτηρισμό του συκοφάντη.

    Καταγγέλλουμε δε το εφεύρημα των ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ της ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και της ΔΙΑΒΟΛΗΣ των κατοχικών ανδρεικέλων  και των δεκανικιών τους οι οποίοι μέσα στον πανικό τους ξερνούν  με υστερίες, την τρομοκρατική τους προπαγάνδα, το ψεύδος τους, τις συκοφαντίες τους και τα ταχυδακτυλουργικά τους τεχνάσματα εναντίον σε όλους εκείνους που ανθίστανται και αγωνίζονται να αναχαιτίσουν την μνημονιακή λαίλαπα και τους υπηρέτες της.  


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
                                                                                            
                                                                 

                                                                  Συντονιστική επιτροπή ΑΝ.ΕΛ Φωκίδας  
                                                                                     
                                                                                                                                            ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Κύριοι συνάδελφοι

Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4172/2013 (πολυνομοσχέδιο) ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ των ΟΤΑ , η κυβέρνηση κατόπιν τούτου έπληξε καίρια τον  ίδιο τον ΘΕΣΜΟ, τον ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο ρόλο των ΟΤΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ αλλά και την έννοια της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. Τα ανωτέρω, σας είναι γνωστό, ότι επισημαίνονται και στην σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ  αυτή της κυβέρνησης η οποία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ και από την Βουλευτή Φωκίδας κα ΜΑΝΔΡΕΚΑ μας δηλώνει απερίφραστα τις ΑΠΟΨΕΙΣ -  ΘΕΣΕΙΣ της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ μας για την ΥΠΕΡ : της…ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ βασικών αρμοδιοτήτων του ΔΗΜΟΥ μας .. της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ δομών  λειτουργιών και Υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτές… της  ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ του ΡΟΛΟΥ της ΣΗΜΑΣΙΑΣ και της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ του ΔΗΜΟΥ μας αλλά και εν γένει των ΟΤΑ, αλλά και ως ΑΠΟΦΑΣΗ αυτή καθαυτή έρχεται σε ευθεία ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το άρθρο 102 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  αυτοτέλεια του ΘΕΣΜΟΥ  θέτοντας τον  υπό επιτροπεία (άρθρα 76 και 77 του πολυνομοσχεδίου) με το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» καταργώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε έννοια δικαίου και λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Κατόπιν των ανωτέρω σας ζητώ να τεθείτε προ των ευθυνών σας έναντι του Φωκικού λαού που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και να στηρίξετε την πρόταση ψηφίσματος ΜΟΜΦΗΣ  «ως πολιτικά ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ στον ΔΗΜΟ ΜΑΣ»  της Βουλευτού Φωκίδας κας ΜΑΝΔΡΕΚΑ Ασπασίας και να καταδικάσετε δια μέσω του ψηφίσματος την πολιτική της στάση , η οποία εκφράστηκε ψηφίζοντας τον αντισυνταγματικό νόμο που βάζει ταφόπλακα στον θεσμό των ΟΤΑ.  


                                                                                        Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

                                                                                                 Καραγιάννης Δημήτριος





   
                                                                                                           
                                                                                                                                                                             
                                                                                             
                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: