Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ - ΝΕΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΗΘΗ

BOΥΛΙΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ-ΜΟΝΟ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 135 ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΥΡΣΑ
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, 22:59


Ένα μικρό ποσοστό τελικά από τους νέους βουλευτές φαίνεται να επέλεξε να δώσει το καλό παράδειγμα και να προβάλλει ένα άλλο ήθος σε ότι αφορά στα προνόμια και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η Βουλή.

Ο λόγος για τα βουλευτικά αυτοκίνητα που από τους 135 νέους βουλευτές δημοσίως δήλωσαν ότι δεν θα τα παραλάβουν μόλις 12 βουλευτές. 
Κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για πολλούς βουλευτές που είπαν «όχι» στο βουλευτικό αυτοκίνητο, ακολουθώντας την σχετική παρότρυνση του πρωθυπουργού, όμως είτε οι ίδιοι είτε οι αρμόδιοι του κόμματος αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των εν λόγω βουλευτών,
ούτε καν τον ακριβή αριθμό τους και αρκούνται στο χαρακτηρισμό «πολλοί». Κατόπιν αυτού τέσσερις μόλις είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές που γνωστοποιήθηκε ότι αρνήθηκαν το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου και είναι οι κ.κ. Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα, Μουσταφά Μουσταφά και Νίκος Φίλης.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, από τους 17 συνολικά βουλευτές της, οι 5 με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο και αυτοί είναι η κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο κ. Γιάννης Αμυράς, ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης και η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Βουλευτικό αυτοκίνητο δεν πήραν επίσης οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης και Θανάσης Παπαχρηστόπουλος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το βουλευτικό «προνόμιο» αρνήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η πλειοψηφία των βουλευτών που δεν κάνουν χρήση του βουλευτικού αυτοκινήτου εκλέγονται στην Αττική και όπως οι ίδιοι σχολίαζαν το βουλευτικό αυτοκίνητο γι’ αυτούς τους βουλευτές –εν αντιθέσει με τους βουλευτές επαρχίας που διανύουν μεγάλες αποστάσεις -είναι ένα «καταχρηστικό προνόμιο».

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή χορηγεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα με τη διαδικασία του leasing η οποία – όπως εξήγγειλε η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου - αναμένεται να καταγγελθεί την 1η Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες νωρίτερα από την οριζόμενη λήξη της σύμβασης προκειμένου να γίνει επαναπροσδιορισμός. Ωστόσο έως και την 1η Σεπτεμβρίου τα αυτοκίνητα των βουλευτών που δεν εξέλεγησαν στη νέα Βουλή, χορηγούνται με κλήρωση στους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: