Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΙΣΙ: ΛΑΜΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΜΠΑΡΕ

Μετά από μια «γκρίζα» περίοδο λόγω κρίσης, τα μεγάλα παρισινά καμπαρέ γεμίζουν φως και χρώμα. Σε έναν μήνα ανοίγει ξανά το Lido με «Το θαύμα του Παρισιού».
Από τον ζωγράφο Τουλούζ Λοτρέκ και τη νυχτερινή, μποέμικη ζωή της Μονμάρτης, στην εποχή της Μπελ Επόκ, στα τέλη του 19ου αιώνα, στον στροβιλισμό του έρωτα, της παρακμής και της έμπνευσης, μέχρι τώρα, τα παρισινά καμπαρέ, ήταν πάντα σημείο αναφοράς.
Παρότι για τους επισκέπτες είναι ένας πόλoς έλξης, ένα είδος «τουριστικής ατραξιόν», τα καμπαρέ στο Παρίσι έχουν συνδεθεί άμεσα με την υψηλή αισθητική και το «μεγάλο θέαμα».
Ο Le Figaro γράφει για την «Επιστροφή των παρισινών καμπαρέ».

Στην κουζίνα του Μουλέν Ρουζ

To δημοσίευμα αναφέρεται στη revue,
την επιθεώρηση «Feerie», τα Doriss Girls και τις τόπλες εμφανίσεις, τα 1000 κοστούμια που αλλάζουν οι 60 καλλιτέχνες, τα νούμερα που περνούν από το ένα στο άλλο, τα φτερά και τις πέρλες, αλλά προτάσσει την κουζίνα του καμπαρέ, με αναφορά στον σεφ και στα 25 άτομα προσωπικού.



 
Το Moulin Rouge θα είναι σε θέση από την 1η Απριλίου, να προσφέρει τρία μενού και να ετοιμάζει έως και 600 πιάτα για το δείπνο. Βεβαίως, η αναφορά «κλείνει» με το εξαιρετικό καν -καν του Moulin Rouge. Το καμπαρέ παραμένει σε αυτό το σημείο πιστό στην παράδοση.
info: Moulin Rouge, 82, bd de Clichy (XVIIIe). Tél.: 01 53 09 82 82



 

Crazy Horse και ... «Επιθυμίες»

Οι «Επιθυμίες», το πρόγραμμα που ανέβηκε πρώτη φορά το 2009, έκανε τη διαφορά, επειδή το ιστορικό καμπαρέ Crazy Hrose κινητοποίησε τις ... μεγάλες δυνάμεις: Τον Christian Louboutin, τα υπέροχα ψηλοτάκουνα παπούτσια χορού που φορούν οι καλλονές χορεύτριες του καμπαρέ (με ύψος μεταξύ 1,68 και 1,72 μ) φέρουν την υπογραφή του και τον σχεδιαστή Antoine Kruk.
Ενώ, κατά καιρούς κάνει και «μετακλήσεις» τύπου Κοντσίτα -την είχε καλέσει το 2014 και το μυστήριο που μένει να λυθεί, είναι, όπως γράφει ο Le Figaro, ποιός θα είναι ο επόμενος καλεσμένος μέσα στο 2015... 
Τα νούμερα έχουν αλλάξει τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους Παριζιάνους, το καμπαρέ έχει επιχειρήσει και μία προσαρμογή τιμών: Με 85 ευρώ μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος την παράσταση ή στο μπαρ, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια.
Το καμπαρέ ετοιμάζει τους επόμενους μήνες και διεθνή τουρνέ, με τίτλο «Foever Crazy» για την οποία έχει εξασφαλίσει επτά νέες χορεύτριες. 
info: Crazy Horse, 12, av. George-V (VIIIe). Tél.: 01 47 23 32 32.

Lido και Μανόν, η τραγουδίστρια με τα τατουάζ

Το Lido, ανοίγει ξανά, μετά από τέσσερις μήνες παύσης, στις 3 Απριλίου, με το πρόγραμμα «Paris Merveille» (Το θαύμα του Παρισιού), νέες χορογραφίες, μεταξύ χιπ χοπ και λίγο retro -punk, αλλά και τη νεαρή τραγουδίστρια Μανόν -ευτραφή, εντελώς διαφορετική από το «κλίμα» του καμπαρέ, γεμάτη τατουάζ και με μία εκπληκτική φωνή. 
Πάντως, ο ιδιοκτήτης του Lido (η Sodexo) από το 2006, έχει επενδύσει 25 εκατ ευρώ -κυρίως, για την ανακαίνιση της μεγάλης αίθουσας... 
info: Lido, 116 bis, av. des Champs-Élysées (VIII e ). Tél.: 01 40 76 56 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: