Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ BOEING 777 ΤΗΣ MALAYSIAN AIRLINES

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η κυβέρνηση της Μαλαισίας διατηρεί ακόμη ελπίδες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με 239 επιβαίνοντες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας.
«Με τους διεθνείς εταίρους μας, αξιοποιούμε το πενιχρό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας. Η Μαλαισία είναι προσηλωμένη στην έρευνα και παραμένει αισιόδοξη ότι η πτήση MH370 θα εντοπιστεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντζίμπ Ράζακ με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.
Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι η αναζήτηση για το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν θα σταματήσει.
«Η αναζήτηση για την πτήση MH370 θα συνεχιστεί»,
είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουανγκ Γι, στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου της Κίνας.
«Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα για τα μέλη των οικογενειών των επιβαινόντων στην πτήση. Οι καρδιές μας είναι μαζί σας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.
Πάντως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε πρόσφατα, ότι η αναζήτηση για το εξαφανισμένο αεροπλάνο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα και ότι είναι ήδη σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ της Αυστραλίας, της Κίνας και της Μαλαισίας, ως προς το αν πρέπει να ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Οι έως τώρα έρευνες με επικεφαλής την Αυστραλία στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να έχει καταπέσει το μαλαισιανό αεροσκάφος δεν έχουν αποδώσει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Η εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπορίας.
Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πέταξε χιλιάδες μίλια εκτός πορείας πριν τελικά συντριβεί κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: